За нас
Всичко започна с едно отдавна забравено хоби, търсене на спокойствие и лесно придвижване през натоварения софийски трафик, интересната ситуацията през последните две години, един велосипед на KTM с ролерни спирачки и среща с препоръчани велосипедни "майстори". :)
 
Сигурно нямаше да се занимаваме с велосипеди ако липсваше една от всички тези предпоставки. Нямаше да се занимаваме и ако препоръчаните сервизни "майстори" не бяха ми демонтирали ролерната спирачка и поставили Vbrake с довода, че нямат части за моята. Нямаше да се занимаваме и ако някой ни бе обяснил какво има предвид под висок клас и обозначения като XT, Mavic и т.н. Освен тези и други наименования така и не разбрахме с какво точно те допринасят за велосипедирането. Заровихме се малко по-надълбоко в техническата част и видяхме, това което виждахме и при компютърната техника - че има огромна разлика между един и друг велосипед. Разлика, която ние не разбирахме, а и не срещнахме някой да ни обясни.
 
Разбира се ние в България сме по-бедни и малцина от нас могат да се докоснат до върховете на немската и японската мисъл в този отрасъл, защото един средноокомплектован велосипед струва около 1500 лева а високоокомплектован над 5000 лева, стойност непостижима за много от нас. И така се роди поредната идея, да предлагаме висок клас употребявани велосипеди, на достъпни за нашият пазар цени.
 
Тук малко по-малко ще разясняваме каква е разликата между един велосипед и друг, между един клас и друг. Ще разясним някой модерни технологии. Каква е разликата между Shimano и Shimano Deore сериите на японският технологичен гигант. Какви спирачни системи се използват, при какви условия, за какво и каква е разликата между класовете. Капли, гуми, главини, вериги, средни движения, рамки, геометрия и т.н. Или с две думи, ще внесем малко повече светлина при велосипедите.
 
Имаме вече он-лайн сайт: https://rmaniabikes.com/, в който сме публикували моделите, с които разполагаме, мейл и телефон за контакт в случай, че ви трябва консултация при избора.
 
Всеки велосипед минава през обстоен преглед и тест, като вие го получавате с настроена скоростно-спирачна система, почистен и със смазана верига. Разбира се даваме гаранция, както и фактура за всеки закупен велосипед.