Trek Remedy 8, 27.5 цола, FOX, 140 мм. ход, 3x 10 скорости, Deore XT

Лекарството“ за планински пътеки – Trek Remedy 8
 
 
 
Рамката на Remedy е изработена от … Alpha Platinum Aluminum. Tова е флагмана при алуминиевите им рамки. Три различни дебелини на тръбите, различни форми и шлифовани шевове, за да се постигне максимална производителност, без да се лишава разликата от здравина. Може да забележим и това, че шнуровете за скоростите минават в рамката, а най-чувствителната към удари от камъчета – долна част, получава пластмасова броня.
 
 
Дизайна на задното окачване...
 
 
По същество ABP дизайна е единичен шарнир задвижван от лостове (single pivot), но тъй като Trek използват концентричен отпадащ шарнир на задната ос, това им позволява да монтират спирачният апарат към опората на седалката, а не на веригата. Опорите на седалката се въртят по-малко около дисковия ротори, отколкото верижните опори и ефектът от спирачните сили действащи върху окачването е значително намален. Тоест, дизайнът работи като задвижван от лост единичен шарнир по отношение на силите на въртене и като Host-link по отношение на спирачните сили. На практика дизайна е ефективен, а разликите му спрямо останалите са минимални. В крайна сметка, както знаем, в продажбите надделява по-силният в маркетинга, но разбира се няма как дълго време да се наложи такъв дизайн само на думи, без да е реално ефективен.
 
 
Окачването… 140 мм. ход, FOX 34 Float CTD + Trek FOX Float CTD
 
 
Няма как да ни изненада и това, че шок амортисьорът е продукт на съвместната разработка между Trek и FOX, нали? Все пак съседите от Specialized правят същото, няма как и ние да изоставаме.
 
И така се появява амортисьорът FOX Float CTD DRCV (Dual Rate Control Valve). Идеята е да се извлече най-доброто, както от въздушна пружина с малък, така и от въздушна пружина с голям обем, като се създаде амортисьор с две въздушни камери.
 
 
Как работи?
 
 
В момента в който буталото на амортисьора достигне 50% от хода си, активира клапана за вторичната камера и съответно увеличава въздушният обем. Добавения въздушен обем подобрява чувствителността на амортисьора при по-големите удари и съответно колелото се движи с по-голямо сцепление. Все едно да може автоматично да променяме налягането в гумите според терена – като стане по-груб го намаляваме, като стане по равен, го увеличаваме.
 
Вилката с окачване FOX 34 CTD е с 34 мм. алуминиеви тръби, за по-голяма твърдост, покрити с антифрикционен слой за намаляване на триенето. Имаме CTD лост за настройки на компресията. Конусен стержан и 15х100 мм. проходна ос. С две думи, твърдост, производителност и лесна настройка.
 

Колелета са с главини на проходни оси, 15х100 и 12х142, Bontrager Duster шини и сериозните Hans Dampf 27.6x2.4 на Швалбе.

Широкообхватна скоростна система. Манивела на куха ос и външна лагерна система с три верижни колелета с 22/30/40 зъба, комбинирана с 10 скоростна венец касета с 11/36 зъба, управлявани от високите Deore SLX, XT групи на Шимано.
Сериозна е и спирачната система - Deore SLX BR-M675, комбинирана с SM-RT86 180/180 ротори с Ice технологията на Шимано и полуметални накладки.
 
 
Механично телескопично колче Gravity с три позиции за регулиране. Определено по-тежко ми се струва от останалите, но е идеално за по-тежки карачи, а и съм сигурен, че ще надживее по ресурс много други.
 
 
Trek Remedy 8 е високопроизводителен планински велосипед, с който може да бъдем сигурни, че каквото и да ни се изпречи на пътеката, ще успеем да го преминем без никакви проблеми.
 
1 899,99 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 1 899,99 лв.
Моля, изберете:
Подробно описание
Подробно описание

Клас:  За пътеки - Trail

Цвят: черен титан и бял гланц

Рамка: хидроформовани, пресовани, алуминиеви тръби, Alpha Platinum със 140 мм. ход и ABP дизайн на задното окачване

Геометрия: 68.1  градуса челен ъгъл, 100 мм. челна тръба, 589 мм. стойка, 406  мм. обхват, 579 мм. кормило-седалка, 1130 мм. междуосово

Размер рамка:  42 см.- М, подходяща за ръст между 166-180 см.

Преден амортисьор: FOX Evolution CTD, 34 мм., въздушен, 140 мм. ход, с регулатор за отскок и трипозиционен лост за настройка на компресията, 15x100 мм. QR ос

Шок: Trek FOX Evolution Float DRCV, CTD, двукамерен, с регулатор за отскок и лост за регулиране на компресията

Гуми: Schwalbe Hans Dampf  27.5x 2.4

Главини: Bontrager Duster на проходнa 15х100 мм. ос отпред и 12x142 мм. отзад 

Шини: Bontrager Duster

Maнивела: Shimano Deore FC-M622, куха ос, външна лагерна система с три верижни колелета 22/30/40 зъба

Превключватели: Shimano Deore SLX SL-M670, RapidFire+

Преден дерайльор: Shimano Deore SLX FD-M671

Заден дерайльор: Shimano Deore XT RD-M786, със заключване на стабилизатора

Скоростна система: 3x10 скорости с 10 скоростна касета с 11/36 зъба

Кормило:  алуминиево Bontrager 750 мм.

Спирачки: хидравлични дискови Shimano Deore SLX BR-M675, SM-RT86 180/180 мм. ротори с Ice технологията на Шимано и полуметални накладки

Седалка: Bontrager Evoke

Телескопично колче: механичен Gravity Dropper

Тегло: 15  килограма

Състояние: употребяван велосипед в много добро състояние

Гаранция: един месец (виж гаранционните ни условия в сайта)

Доставка: с Еконт до офис, около 35 лева (виж условията)