Trek Pro Caliber 9.6, 29 цола, Карбон, 11.4 кг. 1x 12, Shimano Deore XT сет

Trek Procaliber 9.6 е боен, карбонов, твърдак тежащ 11.2 кг., при който най-впечатляващото при изработката му е Iso Speed технологията.
 
Огъващата се рамка намалява умората като поглъща трептенията при грубо каране. Отделената от рамката седалкова тръба позволява вертикално огъване, което повишава комфорта, без жертва на ефективност.
 
 
Рамката му е изработена от патентованата технология на Trek OCLV (Optimum Compaction Low Void). OCLV представлява оптимизиране на процеса на уплътняване по време на полагането на въглеродните влакна с което премахва кухините или празнините между въглеродните влакна и подобрява здравината, твърдостта и издръжливостта на рамката, като я прави по-лека, по-твърда и по отзивчива.
 
 
И тъй като говорим за трайл, крос-кънтри боен твърдак, са го оборудвали и с амортисьорът RockShox Recon Gold RL. Патентът на RockShox - DebonAir е система която подобрява реакцията на окачването в началото и в средата на хода му, чрез оптимизиране на отрицателната пружина. Това води до по-еластично и чувствително усещане при каране по терен с малки неравности. И за да не губим време за преконфигуриране са му поставили бутон за дистанционно заключване - доста ефективен начин за пестене на мощност особено при изкачванията.
 
 
Трансмисията му е изградена от 1x 12 скорости от високият Deore XT гупсет на Shimano с плоча с 30 зъба отпред и венец касета с 10-51 зъба отзад.
 
 
За оптимизиране на мощността главините му са на проходни оси, а средното движение е с куха ос и извънбордно поставени лагери.
 
 
Спирачната система също не отстъпва по клас на останалото оборудване и от далеч се виждат надписите Deore XT. Роторите са му за органични накладки, както и самите накладки, които изискват повече сила за постигането на висока спирачна мощност, но пък и по траил и крос-кънтри трасета без дълги спускания са абсолютно достатъчни. А и в крайна сметка ако някой иска повече мощност винаги може да ги смени с полуметални.
 
 
Pro caliber 9.6 е много добър избор за спортен планински велосипед, а и жълто-оранжевата му окраска се забелязва от далеч и определено се откроява сред останалите.
2 800,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 2 800,00 лв.
Моля, изберете:
Подробно описание
Подробно описание

Клас:  планински

Цвят: Жълто-оранжев гланц

Рамка: OCLV Карбонова

Размер рамка:  47 см. L  подходяща за ръст между 178-188 см.

Амортисьор: RockShox Recon Gold RL 110 мм. ход, с настройки за отскок и дистанционно заключване

Гуми: Continental Cross King 29x2.2(отпред), Bontrager Kovee Comp 23 29x2.2 (отзад)

Шини: Bontrager Kovee Comp 23 за безкамерни гуми

Главини: Bontrager  с проходни оси

Манивела: Shimano FC-MT611 с плоча с 30 зъба

Команди: Shimano Deore SLX SL-M7100, 12 скорости

Заден дерайльор: Shimano Deore XT RD-M8100, 12 скорости

Скоростна система: 12 скорости със 12 скоростна венец касета Shimano SLX M7100  с 10-51 зъба

Кормило:  Newmen Evolution 760 мм.

Спирачки: хидравлични дискови Shimano Deore XT BR-T8000 със 180/180 мм. ротори

Седалка: Bontrager Arvada

Тегло: 11.3 килограма

Състояние: Употребяван велосипед в отлично състояние

Гаранция: един месец (виж гаранционните ни условия в сайта)

Доставка: с Еконт до офис, около 25 лева (виж условията)