Trek Procaliber 9.6

26 ноември 2023
Trek Procaliber 9.6
Огъващата се рамка намалява умората като поглъща трептенията при грубо каране. Отделената от рамката седалкова тръба позволява вертикално огъване, което повишава комфорта, без жертва на ефективност.
 
 
Рамката му е изработена от патентованата технология на Trek OCLV (Optimum Compaction Low Void). OCLV представлява оптимизиране на процеса на уплътняване по време на полагането на въглеродните влакна с което премахва кухините или празнините между въглеродните влакна и подобрява здравината, твърдостта и издръжливостта на рамката, като я прави по-лека, по-твърда и по отзивчива.
 
 
И тъй като говорим за трайл, крос-кънтри боен твърдак, са го оборудвали и с амортисьорът RockShox Recon Gold RL. Патентът на RockShox - DebonAir е система която подобрява реакцията на окачването в началото и в средата на хода му, чрез оптимизиране на отрицателната пружина. Това води до по-еластично и чувствително усещане при каране по терен с малки неравности. И за да не губим време за преконфигуриране са му поставили бутон за дистанционно заключване - доста ефективен начин за пестене на мощност особено при изкачванията.
 
 
Трансмисията му е изградена от 1x 12 скорости от високият Deore XT гупсет на Shimano с плоча с 30 зъба отпред и венец касета с 10-51 зъба отзад.
 
 
За оптимизиране на мощността главините му са на проходни оси, а средното движение е с куха ос и извънбордно поставени лагери.
 
 
Спирачната система също не отстъпва по клас на останалото оборудване и от далеч се виждат надписите Deore XT. Роторите са му за органични накладки, както и самите накладки, които изискват повече сила за постигането на висока спирачна мощност, но пък и по траил и крос-кънтри трасета без дълги спускания са абсолютно достатъчни. А и в крайна сметка ако някой иска повече мощност винаги може да ги смени с полуметални.
 
 
Pro caliber 9.6 е много добър избор за спортен планински велосипед, а и жълто-оранжевата му окраска се забелязва от далеч и определено се откроява сред останалите.

Вдъхновението, което някой е получил при съзерцанието на типичните действия, извършвани от тези ярко оцветени насекоми, които обичат да ни се показват върху цветята през пролетният сезон когато те резцъфтяват с характерната си красота, е причина за появата на испанската дума „mariposa” – пеперуда. Тази красота няма как да не се свърже и с Дева Мария, от където идва една част от произхода на думата...

прочети още
Specialized Rumor
14 януари 2024

Мечтата не Кети бе да кара най-невероятният велосипед през планините, сама! Но не просто някакъв велосипед, а вълшебен, който да може да я отведе далеч от скучното ежедневие. Мечтаеше си велосипеда й да я отведе на места, които никой преди това не е стъпвал. Представяше си че върти педалите по криволичещи пътеки, диша чистият планински въздух докато покорява величествените върхове на Блу Ридж...

прочети още
Гръмотевицата...
14 януари 2024

Навсякъде в планината, така немците са описали своят модел Thunder и наистина можем да се съгласим с тях, нали?

прочети още