Transalpes C2 Enduro, 2020 модел, карбон, 29 цола, 12 скорости, Sram GX, двойно RockShox окачване

Швейцарците от Transalpes твърдят, че са направили най-добрият планински велосипед, още по-добър, говорейки за новият им модел C2.
 
 
 
Геометрията на Transalpes e перфектна или граничи с перфектността при този клас.
 
440 мм. дължина на верижната стойка в комбинация с леко разтеглената позиция на седене и стръмният седалков ъгъл, прави доста ефективна позицията за педалиране.
 
 
Рамката... Карбоновата рамка на Transalpes е изработена от T700 и Т800 въглеродни влакна. Използвани и в самолетната индустрия тези влакна са с най-голямата якост на опън, тоест могат да понесат огромни натоварвания на рамката при разтягане/огъване.
 
 
Окачването на Transaples е изградено от RockShox Liryk и RockShox Super Deluxe и двата оборудвани с настройки за компресия и отскок.
 
 
Със 160 мм. ход на окачването спокойно може да наречем Transalpes, мини даунхил (DH) велосипед. Разбира се не може да се сравни с истинска DH машина, но определено ще се справи без проблеми с малки скокове.
 
 
Скоростно-командният му сет не отсъпва по представяне и клас на останалото оборудване и веднага може да забележим надписите на голямата марка върху манивелата и дерайльора.
 
1х 12 SRAM GX трансмисия може спокойно да я сложим като представяне на върховете при този клас. Малко отстъпва по-тежест от по-високите X01 и XX1 класове, разбира се и по допълнителни процеси, които минават някой от компонентите, но работи като часовник и никога не бихме се замислили дали няма да ни остави някъде или да не включи правилната скорост.
 
GX манивела с кухи алуминиеви рамена, за намаляване на въртящата се маса и съответно за по-добър трансфер на мощност с плоча с 28 зъба и 12 скоростна венец касета с 11-50 зъба са всичко което може да искаме от един ендуро велосипед.
 
Спирачната система, както вече се досещате, не отстъпва по представяне и надеждност от останалото оборудване.
Веднага се забелязват широките 203 милиметрови ротори и четирибуталните спирачни апарати. Shimano Deore XT BR-M8000, нещо повече да ни трябва? Керамични бутала, линейна реакция, къси лостчета – върхът!
 
 
Щях да пропусна телескопичната стойка за седло LEV Integra, но се сетих, че при този клас е просто задължителна, затова ще я спомена накратко. Ергономичен лост, много ход (150 мм.) и безупречно представяне.
 
 
Onza Porcupine 29x2.4 гумите, с които е обут Transalpes, може би не са извесни на много от нас, но това са най-широкообхватните като приложение гуми и не остъпват по представяне от по-известните Maxxis Minion DHR. Странични здрави зъби за огромно сцепление в завои. Изравнени централни накрайници, които предпазват страничните от сгъване в екстремни ситуации при завиване. Отворен профил за самопочистване и по-мек грайфер за повече сцепление.
 
 
Transalpes е универсален ендуро велосипед, без излишна шарения и екстри, а сведен до това, което в действителност е важно за този клас! Функционално оборудване, мощно шаси и перфектна геометрия са гарант за много удоволствия от карането както при изкачванията, така и при спусканията. Отлично представяне във всякаква ситуация и терен.
3 700,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 3 700,00 лв.
Моля, изберете:
Подробно описание
Подробно описание

Клас:  Планински ендуро

Цвят: Черен мат

Рамка: Карбон 

Размер рамка:  49 см. - L, подходяща за ръст 178cm - 185 см.

Преден амортисьор: RockShox Lyrik Slect +, въздушен с 160мм. ход с настройки за отскок и компресия

Шок: RockShox Super Deluxe RC3, въздушен с настройки за отскок и компресия

Гуми: Onza Porcupine 29x2.4

Главини: Stans NEO на проходни оси

Шини: Stans Flow ZTR

Maнивела:SRAM GX, куха ос, външни лагери с плоча плоча с 28 зъба

Команди: Sram GX Eagle

Заден дерайльор: SRAM GX Eagle

Скоростна система: 12 скорости с 12 скоростна касета с 11/50 зъба

Кормило:  Kore Durox 790 мм.

Спирачки: хидравлични дискови Shimano Deore XT BR-M8000 с четири бутални апарати и 203/203 мм. ротори и полуметални накладки

Седалка: Kore

Дропер: LEV Integra, 150 мм. ход с дистанционно управление

Тегло: 13.8 килограма

Състояние: употребяван велосипед в много добро състояние

Гаранция: един месец (виж гаранционните ни условия в сайта)

Доставка: с Еконт до офис, около 35 лева (виж условията)