Stevens X7G, 28 цола, 24 скорости Shimano Deore, амортисьор

Практичен, удобен, лек за управление и движение, това са думите които най-добре могат да опишат моделът на немската Stevens.

 

Комфортната му геометрия те поставя в изправена, много удобна позиция при каране. Все повече оценявам велосипедите с ниска напречна тръба заради много по-лесното й прекрачване, особено ако съм решил да поставя детско столче.

 

Прави ми впечатление и меденият цвят на допълнителното покритие на амортисьора. Въпреки, че тръбите са стоманени, това покритие добавя смазваща функция при движението на амортисьора и го пази от атмосфери влияния и най-вече влага. С този добавен слой амортисьора има много по-дълъг ресурс и е много по-чувствителен при работа.

 

Трансмисията му е изградена от високият Deore, Deore LX групсет на Шимано от който идва лекотата и точността при управлението и смяната на скоростите му.

 

Манивелата е с куха ос и извънбордно поставени лагери за да се намалят възможно най-много загубите на мощност и съответно се увеличи лекотата при педалиране.

 

Винаги са ме радвали спирачните V-brake хидравлични спирачки на немската Magura. Все още са едни от най-добрите и лесни за обслужване и регулиране спирачки предлагащи достатъчно спирачна мощност във всякакви условия. Ако не беше модата на дисковите, все още щяхме да ги срещаме често и при планинските велосипеди за туризъм, ама нали трябва индустрията да се движи на някъде...

 

Комфорта при движението с него е допълнен и от много удобната, широка седалка с пружини, гел подложки и амортисьорно колче.

 

И все пак за да не изглежда много "пенсионерски", му липсва багажника, а калниците са модерно и спортно  изпълнение на SKS.

550,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 550,00 лв.
Моля, изберете:
Подробно описание
Подробно описание

Клас: градски-трекинг

Цвят: тъмно-сив мат

Рамка: алуминиева 7005 стандарт

Размер рамка: 46 см. подходяща за ръст 165-175 см. 

Амортисьор: Suntour NCX-D, 63мм. ход и настройки за твърдост и заключване

Гуми: Urban Cruiser 700x40C

Манивела: Shimano Deore LX FC-M580, куха ос, извънбордно поставени лагери

Дерайльор отпред: Shimano Deore LX FD-M581

Дерайльор отзад: Shimano Deore RD-M511

Команди: Shimano Deore LX SL-M2580

Скоростна система: 3x8 скорости с 8 скоростна венец плоча с 11/34 зъба 

Кормило:  алуминиево 580 мм.

Спирачки: хидравлични Magura HS11

Седалка: кожена с пружини и амортисьорно колче

Осветителна система: AXA 

Тегло: 16 килограма

Състояние: Употребяван велосипед в добро състояние

Гаранция: един месец (виж гаранционните ни условия в сайта)

Доставка: с Еконт до офис, около 20 лева (виж условията)