Stevens Jura, 29 цола, 120 мм. ход, двойно FOX окачване, 3х 10 скорости Deore XT

Юра е маратонски велосипед и силата му е при крос-кънтри трасетата. Не бих го нарекъл състезателен велосипед най-малкото заради 3х задвижването, окачването на FOX с трипозиционният лост CTD и по-умерената геометрия на рамката. Но не мога и да отрека, че Юра е прецизно изпълнен и добре оборудван, а и немците са постигнали доста прилично тегло от 12.5 кг. за алуминиев велосипед с пълно окачване и това се дължи в голяма степен на тройно пресованите тръби. Oт там идва и съкращението при описанието на рамката – TB (Triple Butted).

 

3х задвижване, плюс CTD окачването на FOX са идеалната комбинация за любителски велосипед с пълно окачване, защото едното дава възможност дори за хора без техническа подготовка да преодолеят всякакви планински терени, а другото – разтоварва водача от мисъл за правилната настройка на окачването, като съкращава възможностите до три. (CTD - изкачване, пътека, спускане)

 

Алуминиева рамка изработена от твърдата 7005 алуминиева сплав с хидробормовани и тройно пресовани тръби, вътрешно окабеляване, умерена геометрия и 120 мм. ход.

 

Ударите, които колелета понасят движейки се по неравен терен, се укротяват от амортисьорната вилка FOX 32 Float Evolution CTD и шока Fox Float Performance CTD. Както разбрахте и двата са на въздух с трипозиционен лост CTD и настройки за отскок.

 

Трансмисия…

 

Изборът на Deore SLX, XT групите на Шимано определено са наложил се стандарт при почти всички велосипеди с пълно окачване. Това е най-добрата комбинация от цена/качество/производителност, затова е най-често предпочитаната. Превключватели с RapidFire+ технологията, дерайльори със силни възвратни пружини, задният с опцията за заключване на стабилизатора и ролки с капсуловани машинни лагери.

 

SLX манивелата, използвана при средното движение, е на 90% подобна на XT-то, като разликата е … няколко грама, т.е. паяка на XT минава още една допълнителна обработка с което се намаляват килограмите му. Това е манивела с куха ос, олекотени рамена и външна лагерна система и се използва за да подобри трансфера на мощност към задното колело.

 

При останалото оборудване се открояват колелетата, който използват клавини на проходни оси за по-голяма твърдост и инерция, a обути на тях са леките, гуми за пътеки – Maxxis Ardent.

 

Deore спирачен комплект с по-широки бутала и допълнени от 180 мм. ротори за полуметални накладки и широко – 680мм., алуминиево 7075 кормило Oxygen Scorpo.

2 100,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 2 100,00 лв.
Моля, изберете:
Подробно описание
Подробно описание

Клас:  планински, крос-кънтри

Цвят: бял мат

Рамка: Алуминиева 7005 TB, хидроформована, с тройно пресовани тръби, вътрешно окабеляване и 120 мм. ход

Размер рамка: 50 см. - L, подходяща за ръст между 178 см. - 188cм.

Преден амортисьор: Fox 32 Float Evolution CTD, 120 мм. ход, въздушен с настройки за отскок и компресия

Шок: Fox Float Performance CTD, с настройки за отскок и компресия

Гуми: Maxxis Ardent, 29 x 2.25

Главини: Shimano Deore SLX HB-M678, на проходна ос (отпред), Shimano FH-RS470, на проходна ос (отзад)

Шини: DT Swiss G540 (отзад), Ryde (отпред)

Манивела: Shimano Deore SLX FC-M670, куха ос, външа лагерна система с три плочи с 22/30/40 зъба

Команди: Shimano Deore SLX SL-M670, RapidFire+

Преден дерайльор: Shimano Deore SLX FD-M670

Заден дерайльор: Shimano Deore XT RD-M786, със заключване на стабилизатора

Скоростна система: 3x 10 скорости, със 10 скоростна касета с 11-36 зъба

Кормило:  алуминиево Oxygen Scorpo Low Rise, 7075, 680 мм.

Спирачки: Хидравлични дискови Shimano Deore BR-M615 със 180/180 мм. ротори 

Седалка: Styxx

Тегло:  12.5 килограма

Състояние: Употребяван велосипед в добро техническо състояние с козметични забележки по рамката

Гаранция: един месец (виж гаранционните ни условия в сайта)

Доставка: с Еконт до офис, около 35 лева (виж условията)