Stevens Izoard

26 ноември 2023
Stevens Izoard
Това е моделът от „входно ниво“ в гамата карбонови състезателни модели на Stevens.
 
 
Късата челна тръба ни поставя в по-ниска аеродинамична, спортна стойка, но са й оставили 40мм. дистанционни елементи, с които може да регулираме с до няколко градуса ъгъла при каране. Също така ако искаме малко по-комфортна стойка, може да обърнем и кормилната лапа наобратно.
 
 
Конструкцията, геометрията и изборът на оборудване се комбинирани така, че да осигурят уверено каране по неравен терен, а и рамката позволява да се поставят по-широки гуми, който да предлагат по-плавно и по-добро сцепление при мокро време.
 
 
Очевидно е, че теглото от 8 килограма помага за доброто му представяне на пътя. Stevens използват фирмени компоненти за да намалят някой разходи, поставяйки фокуса върху производителността, теглото и качеството на изработката върху рамката и вилката от високомодулен карбон.
 
 
Списъка с части включва колела Mavic Aksium, гуми Schwalbe Durano Plus 700x23C и пълна трансмисия от Shimano 105 групсета.
 
 
Има и някой „красотички“, на които трябва да се обърне внимание, като например, че кабелите са лесни за прокарване в рамката, а входовете на предавките излизат от долната тръба под долната скоба. Допълнителни гумени предпазители за защита на лаковото покритие от протриване, както и лесни за завъртане с една ръка по време на каране регулатори на кабелите на предавките Jagwire.
 
 
Stevens Izoard е добре обмислен, качествен, карбонов велосипед с добра производителност и добра основа за последващи подобрения, като например един добър комплект колелета с които може да се повиши потенциала му до състезателен.

Вдъхновението, което някой е получил при съзерцанието на типичните действия, извършвани от тези ярко оцветени насекоми, които обичат да ни се показват върху цветята през пролетният сезон когато те резцъфтяват с характерната си красота, е причина за появата на испанската дума „mariposa” – пеперуда. Тази красота няма как да не се свърже и с Дева Мария, от където идва една част от произхода на думата...

прочети още
Specialized Rumor
14 януари 2024

Мечтата не Кети бе да кара най-невероятният велосипед през планините, сама! Но не просто някакъв велосипед, а вълшебен, който да може да я отведе далеч от скучното ежедневие. Мечтаеше си велосипеда й да я отведе на места, които никой преди това не е стъпвал. Представяше си че върти педалите по криволичещи пътеки, диша чистият планински въздух докато покорява величествените върхове на Блу Ридж...

прочети още
Гръмотевицата...
14 януари 2024

Навсякъде в планината, така немците са описали своят модел Thunder и наистина можем да се съгласим с тях, нали?

прочети още