Specialized Rumor Comp, 29 цола, двойно RockShox окачване, 110 мм. ход, 2x 10 SRAM X9

Specialized Rumor е за жената с приключенски дух която, иска велосипед за пътешествия, велосипед който да я отведе далеч от това да си обичайната жена, там където ставаш едно цяло със заобикалящият те свят.
 
 
Проектирана за ежедневно каране, рамка със 110 мм. ход и изработена от алуминиева сплав M5, за която Specialized твърдят, че е… специална, работят в синхрон създавайки усещане за увереност и лекота, а и са оптимизирани да използват целият ход на окачването.
 
 
Дизайнът на предния триъгълник създава ниска височина на стойката, която все пак осигурява място за клетка за бутилка при всички размери.
 
 
Завърташ педалите и ти се струва, че са ти сложили батерии като зайчето на Дюрасел – лекота и мощност.
 
 
Ниско разположената горна тръба и стръмният ъгъл на долната тръба създават компактен външен вид на велосипеда, а технологията на Specialized за автоматичен реглаж на поръчковия амортисьор RockShox Monarch RL , по-късите колянови рамена и удобното седло Body Geometry Jett – специфичните за пола компоненти, гарантират че всяка жена ще се влюби в Rumor.
 
 
Каква е тази технология на Specialized за автоматичен реглаж на окачването?
 
 
Всеки знае, че дори опитни колоездачи карат години, без да настроят правилно окачването си и пропускат да използват пълният му капацитет, затова е толкова важна настройката на провисването.
 
 
Като общо правило провисването в предната и задната част на велосипеда трябва да бъде сходен процент от хода на окачването, за да се запази балансът на возията, тъй като то контролира височината на велосипеда. Ако задният амортисьор е с твърде малко провисване, той ще бъде прекалено удължен и тежестта ни ще се прехвърли напред. Осен, че ще нарушим равновесието си, ще почувстваме и по-голяма грубост в задната част. Ако пък задницата е с твърде голям провис, тежестта ни ще се прехвърли отзад и вилката ще ни се стори лека. Баланса ще е нарушен, а леката предница ще ни създаде проблем и в завоите.
 
 
Тук се включва технологията за елементарна настройка на провисването на Specialized.
 
 
Как работи?
 
 
Напомпваме амортисьора с 50 psi над теглото или до три пъти теглото ни в килограми – до 300 psi, сядаме върху седлото, ако ще караме с раница, нея също заедно с целият багаж в нея, след това развъртаме капачката на червеният клапан и натискаме вентила докато не изпуснем целият въздух и сме готови за каране. Лесно нали?
 
Трансмисията на Rumor…
 
 
Групата на SRAM X9, използвана при скоростната система, е ниво надолу от върховата им X0 и се равнява на Deore XT при Shimano. Корпуса на X9 дерайльора е масивен, със силни възвратни пружини в рамото, които подържат веригата винаги оптегната. Това е дерайльор с Type 2 технологията, която позволява да се заключи стабилизатора, като така да можем лесно да свалим задното колело. X7 превключватели и преден дерайльор, допълват лесната и точна смяна на предавките.
 
 
Две верижни колелета отпред с 22-34 зъба и 10-ет скоростна венец касета с 11-36 зъба, осигуряват пълният диапазон от предавателни числа в този клас.
 
 
Оптималния пренос на мощност и като цяло лекото движение на Rumor е заради проходните оси при Rovel колелетата и SRAM манивелата, която на куха ос и извънбордно поставени лагери. С две думи, никакъв компромис!
 
 
Малко и за използваният спирачният комплект Avid Elixir 5 R SL. Elixir R е същият като Elixir 7, просто SRAM промениха имената на сериите за да съвпадат с имената на групите им X7, 9 и т.н. SL пък означава, че този комплект е възможно най-лекият (Super Light), но за да е такъв накладките са органични с алуминиева подложка, не че масово се продават със стандартни със стоманена, които са по-тежки. Това са добри спирачки, стига да отделим време и да ги настроим правилно.
 
 
Колелетата споменах, че са с главини Specialized на проходни оси и Roval, алуминиеви шини. Само ще допълня, че обутите на тях Continental CrossKing 29x2.3 гуми, не са за агресивно каране, но са идеални за туризъм. Все пак ако някой иска винаги може да ги смени с такива, които биха дали повече сцепление в завой и при по-тежки трасета.
 
 
Завършвам с телескопичното колче което за каране по плавни пътеки донякъде е излишно, но пък определено дава предимство при стръмни спускания, там за където е изобретено.
2 100,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 2 100,00 лв.
Моля, изберете:
Подробно описание
Подробно описание

Клас:  планински, крос-кънтри

Цвят: черен мат

Рамка: M5 алуминиева с различни дебелини на тръбите и вътрешно окабеляване

Размер рамка: 43 см., M подходяща за ръст между 168-168 см.

Преден амортисьор: RockShox Reba RL, въздушен, 110 мм. ход, с настройки за отскок и компресия

Шок: Specialized RockShox Monarch RL, Autosag, въздушен, с настройки за отскок и заключване

Гуми: Continental CrossKing 29x2.3

Шини: Roval

Главини: Specialized, на проходни оси

Манивела: Custom SRAM S-1250, куха ос, външни лагери с две верижни плочи с 22/34 зъба

Команди: Sram X7

Заден дерайльор: Sram X9 Type 2

Преден дерайльор: Sram X7 10 speed

Скоростна система: 2x 10 скорости, със 10 скоростна касета с 11/36 зъба

Кормило:  алуминиево 7050 Specialized  680 мм.

Лапа: Specialized

Спирачки: Хидравлични дискови Avid Elixir 5 RSL с 160/160 мм.  ротори 

Телескопично колче: Command Post 100 мм. ход

Седалка: Specialized Body Geometry

Тегло:  14 килограма

Състояние: Употребяван велосипед в добро техническо състояние 

Гаранция: един месец (виж гаранционните ни условия в сайта)

Доставка: с Еконт до офис, около 25 лева (виж условията)