От къде идва този “дразнещ” цъкащ звук?

26 април 2022
От къде идва този “дразнещ” цъкащ звук?

Демонстрирам на клиент спортният крос кънтри велосипед на немската ROSЕ. Много му харесва, но много цъкали главините при движение и не знаел дали ще свикне с този звук.

 

Определено системата Ratchet на швейцарският производител DTSwiss е шумна при работа, но едновременното захващане на зъбите създава много по-малко точково натоварване на хъба, което е и причината за много по-високата им надеждност и дълъг ресурс. 

 

Вярно е и, че  швейцарският производител DTSwiss се слави по-скоро с универсалните си компоненти предназначени за каране навсякъде, какъвто е използваният при този велосипед хъб 370, отколкото състезателните и характерно за тях е, че са по-тежки, но пък това са и най-универсалните хъбове за всякакъв тип каране. Изключително подходящи за всякакви терени и натоварвания.На снимката може да видите и устройството на шумните DTSwiss Главини.

 

Звукът на тези главини подчертава още повече класа на целият велосипед ROSE. Двойно RockShox окачване Deore XT, куха ос с външни лагери и може би най-универсалните и широкообхватни гуми Schwalbe Nobby Nic.

 

Дали ще свикнете с този “дразнещ” звук не знам, но аз като го чуя съм сигурен, че съм попаднал на нещо много добро. 

 

Ето описанието и цената на велосипеда от снимките:

https://rmaniabikes.com/bg-product-details-96.html

а ако ви е необходима консултация и съвет при избора, пишете на retrovelomania@gmail.comПриятен ден приятели!

Axess Debris
11 март 2023

Axess Debris е проектиран да осигури гладко и комфортно каране, независимо дали пътуваме до работа, обикаляме градските паркове или решим да покараме по някоя горска пътечка в планината...

прочети още

Харесвам детско-юношеските модели на немската Bulls, защото са оборудвани с всичко необходимо както за града, така и за туристически пътеки и паркове......

прочети още

Погледнат отдалеч, веднага се забелязва, че Merida Big Ninety Nine е върхов клас планински велосипед. Лисичата опашка, лого на американската компания известна с върховите си класове окачвания, в комбинация с японският Deore SLX скоростно-коменден сет и SLX хидравликите с 203 мм XTR ротори и педали комбиниращи удобството на педалната платформа и ефективната SPD система, са повече от достатъчни показатели за това.

прочети още