От къде идва този “дразнещ” цъкащ звук?

26 април 2022
От къде идва този “дразнещ” цъкащ звук?

Демонстрирам на клиент спортният крос кънтри велосипед на немската ROSЕ. Много му харесва, но много цъкали главините при движение и не знаел дали ще свикне с този звук.

 

Определено системата Ratchet на швейцарският производител DTSwiss е шумна при работа, но едновременното захващане на зъбите създава много по-малко точково натоварване на хъба, което е и причината за много по-високата им надеждност и дълъг ресурс. 

 

Вярно е и, че  швейцарският производител DTSwiss се слави по-скоро с универсалните си компоненти предназначени за каране навсякъде, какъвто е използваният при този велосипед хъб 370, отколкото състезателните и характерно за тях е, че са по-тежки, но пък това са и най-универсалните хъбове за всякакъв тип каране. Изключително подходящи за всякакви терени и натоварвания.На снимката може да видите и устройството на шумните DTSwiss Главини.

 

Звукът на тези главини подчертава още повече класа на целият велосипед ROSE. Двойно RockShox окачване Deore XT, куха ос с външни лагери и може би най-универсалните и широкообхватни гуми Schwalbe Nobby Nic.

 

Дали ще свикнете с този “дразнещ” звук не знам, но аз като го чуя съм сигурен, че съм попаднал на нещо много добро. 

 

Ето описанието и цената на велосипеда от снимките:

https://rmaniabikes.com/bg-product-details-96.html

а ако ви е необходима консултация и съвет при избора, пишете на retrovelomania@gmail.comПриятен ден приятели!

Stevens Izoard
26 ноември 2023

Кръстен на известният Col d'Izoard планински проход в Алпите, който е и част от престижното колоездачно състезание във Франция- Тур дьо Франсе, Izoard e тренировъчен велосипед, който се отличава с уверено управление, ниско тегло и доста мощност.

прочети още
Biomega New York City
26 ноември 2023

Как да не се радваш на работата си, като всеки ден срещаш нещо уникално...

прочети още