От къде идва този “дразнещ” цъкащ звук?

26 април 2022
От къде идва този “дразнещ” цъкащ звук?

Демонстрирам на клиент спортният крос кънтри велосипед на немската ROSЕ. Много му харесва, но много цъкали главините при движение и не знаел дали ще свикне с този звук.

 

Определено системата Ratchet на швейцарският производител DTSwiss е шумна при работа, но едновременното захващане на зъбите създава много по-малко точково натоварване на хъба, което е и причината за много по-високата им надеждност и дълъг ресурс. 

 

Вярно е и, че  швейцарският производител DTSwiss се слави по-скоро с универсалните си компоненти предназначени за каране навсякъде, какъвто е използваният при този велосипед хъб 370, отколкото състезателните и характерно за тях е, че са по-тежки, но пък това са и най-универсалните хъбове за всякакъв тип каране. Изключително подходящи за всякакви терени и натоварвания.На снимката може да видите и устройството на шумните DTSwiss Главини.

 

Звукът на тези главини подчертава още повече класа на целият велосипед ROSE. Двойно RockShox окачване Deore XT, куха ос с външни лагери и може би най-универсалните и широкообхватни гуми Schwalbe Nobby Nic.

 

Дали ще свикнете с този “дразнещ” звук не знам, но аз като го чуя съм сигурен, че съм попаднал на нещо много добро. 

 

Ето описанието и цената на велосипеда от снимките:

https://rmaniabikes.com/bg-product-details-96.html

а ако ви е необходима консултация и съвет при избора, пишете на retrovelomania@gmail.comПриятен ден приятели!

Вдъхновението, което някой е получил при съзерцанието на типичните действия, извършвани от тези ярко оцветени насекоми, които обичат да ни се показват върху цветята през пролетният сезон когато те резцъфтяват с характерната си красота, е причина за появата на испанската дума „mariposa” – пеперуда. Тази красота няма как да не се свърже и с Дева Мария, от където идва една част от произхода на думата...

прочети още
Specialized Rumor
14 януари 2024

Мечтата не Кети бе да кара най-невероятният велосипед през планините, сама! Но не просто някакъв велосипед, а вълшебен, който да може да я отведе далеч от скучното ежедневие. Мечтаеше си велосипеда й да я отведе на места, които никой преди това не е стъпвал. Представяше си че върти педалите по криволичещи пътеки, диша чистият планински въздух докато покорява величествените върхове на Блу Ридж...

прочети още
Гръмотевицата...
14 януари 2024

Навсякъде в планината, така немците са описали своят модел Thunder и наистина можем да се съгласим с тях, нали?

прочети още