Shimano Deore XT RD-M760, RapidRise, 9 скорости, дълго рамо

RapidRise - дерайльорите с обърната пружина, са изключително добра идея.

Тъй като пружината на дерайльора го издърпва на по-големите зъбни колела/на по-ниските предавки, превключвяането в тази посока става много по-плавно и по-лесно, особено когато искаш да включиш по-лесна предавка под товар при стръмно изкачване.

Другото предимство е, че ако случайно жилото се скъса, дерайльора ще остане на най-лесната предавка, а не на най-скоростната, което определено е предимство ако карам в планината.

Може би нещото с което трудно се свиква е, навика, защото при тази технология нагоре, означава, надолу и обратното. Тоест когато натиснете палеца на командата нагоре, дерайльора се премества на по-ниско зъбно колелоп и обратното, което за някой от нас, които са карали години по обратната е навик, който трудно се изкоренява.

Не мога да кажа, че всеки от нас би свикнал с обърнатото движение на дерайльора, но определено тази технология е много подходяща за трекинг велосипедите, както и за детските, защото дава предимство на лекотата пред скоростта.

За мен това си остава една от най-добрите технологии на Shimano, защото обичам по-умереното каране и определено при изкачванията обърнатата пружина много ми помага за плавното и лесно превключване на големите предавки.

80,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 80,00 лв.
Моля, изберете:
Подробно описание
Подробно описание

Модел: M760 SGS - Long

Тегло: 229g

Общ капацитет на зъбите: 45

Максимален брой зъби на големия венец: 34

Максимален брой зъби на малкия венец: 11

Скорости: 9

Материал: алуминий