Scott Genius 20 MC, 26 цола, карбон, 3x 9 SRAM X0, двойно окачване, Avid Juicy Ultimate

Genius на Scott,, превъзходен велосипед за всякакви условия

 

Основният триъгълник на рамката е изработен от HMF карбон, при който основните тръби съществуват като едно непрекъснато парче, което се влива едно в друго, като така рамката е много лека и твърда. Забелязват се издутина под гърлото на челната тръба, а седалковата тръба доста се разширява в участъка до долната тръба. Всички тези профили са поставени там, където са критичните натоварвания и в резултат са постигнали една много твърда и здрава карбонова рамка.

 

Четириставната система - с шарнир на верижната греда на няколко сантиметра пред задните капли, осигурява 130 мм. ход, който се укротява от уникалният Scott TC шок

 

Kомпресията на въздушната пружина на Scott TC шока може да се превключва от напълно отворен (130 мм ход) към Traction Control (около 70 мм) или напълно блокиран чрез спретнатия палцов превключвател на кормилото. Снабден с положителна въздушна камера, така че буталото в по-голяма част от времето си е свито, отколкото разгънато, което помага да се запази от кал и увеличава припокриването на лагерите за по-добра твърдост и издръжливост. Голямата отрицателна камера контролира точката на прекъсване, в която шокът реагира на силите на удара, като ефективно неутрализира обратната връзка, предизвикана от педалите, и намалява боб - силата между контактното петно на гумата и земята, която избутва системата ездач+колело напред, и масата на системата, която се противопоставя на тази сила.


Подобна сложна система заслужава една също толкова добра вилка и тук идва амортисьорът RockShox Revalation, който много наподобява като представяне и настройки FOX Talas. Хода на окачването може да се променя от 110 мм. през 115 мм. до 130 мм., както и може да регулираме компресията и отскока, за съжаление обаче ръчно. И тук както и при Talas при разпънат на максимум амортисьор имаме по-голямо осукване на предницата, което е подходящо за плавни спускания, но ако искаме по-голяма твърдост, то е по-добре да караме между 100 и 115 мм. ход.

 

И както може да се очаква, подобно класно изпълнение заслужава класно оборудване и Scott са го предоставили.

 

Хидравлични ултрамодерни дискови спирачки Juicy Ultimate на Avid имат прекрасно мощно усещане. Спирачния лост и еднокомпонентния капилер са от магнезий, с титаниеви и карбонови елементи за да намали теглото. За допълнителна спирачна мощност предният ротор е увеличен на 185 мм.

 

3х9 скоростна трансмисия изградена от високият SRAM X9, X0 групсет, която ни осигурява достатъчно предавателни отношения за всеки терен, както и леко и точно управление при всякакви натоварвания.

 

Към тази лекота добавяме и по-добрият трансфер на мощност осигурен от манивелата Deore XT с технологията Hollowtech II - кухи рамена и анодизирани алуминиеви плочи, за по-ниска въртяща маса и външни лагери.

 

Цялата тази висококачествена екипировка помага и за намаляване на общото тегло.

 

Единственото което липсва на Genius e опитен карач, който да може да се  възползва от пълния потенциал на машината извън пътя.

 

1 300,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 1 300,00 лв.
Моля, изберете:
Подробно описание
Подробно описание

Клас:  планински, крос-кънтри

Цвят: Черен гланц

Рамка: карбон HMF

Размер рамка: 45 см., M подходяща за ръст над 168-178 см.

Преден амортисьор: RockShox Revalation, двукамерен, въздушен, регулируем ход от 110 до 130 мм., с настройки за отскок и компресия

Шок: Scott TC, въздушен, двукамерен, с три позиции за регулиране на компресията (TCL), управлявани дистанционно чрез лост

Гуми: Schwalbe Nobby Nic 26x2.25 + Schwalbe Smar Sam

Главини: DT Swiss XR 1

Шини: DT Swiss XR 1

Манивела: Shimano Deore XT FC-M760, куха ос, Hollotech II външни лагери с три плочи с 22/32/44 зъба

Команди: SRAM X9

Заден дерайльор: SRAM X0

Преден дерайльор: Shimano Deore XT FD-760

Скоростна система: 3x 9 скорости, със 9 скоростна касета с 11/34 зъба

Кормило:  карбоново Ritchey Pro 640 мм. 

Лапа: Scott

Спирачки: Хидравлични дискови Avid Juicy Ultimate с 185/160 мм.  ротори 

Тегло:  12 килограма

Състояние: Употребяван велосипед в добро техническо състояние с леки забележки по рамката

Гаранция: един месец (виж гаранционните ни условия в сайта)

Доставка: с Еконт до офис, около 25 лева (виж условията)