Raleight City E-Line, 28 цола, Impulse Motor, 540Wh батерия, Shimano Nexus 8 скорости

Англичаните винаги са ми се стрували малко екстравагантни и не случайно марки като Electra започват възхода си точно там.

В Англия, за разлика от Германия, модата леко измества практичността и задният багажник бива изместен от шарената, пищно украсена кошница, в която често може да видиш да се вози домашният любимец. И това не е някаква показност, а начин на възприемане на света – красив, богат и леко откачен.

Raleigh е една от най-старите компании за велосипеди в света и тъй като е основана в Англия, стилът й е също толкова екстравагантен като англичаните. Металната значка с образа на чапла – семейният герб на основателят на Raleigh, може да срещнеш навсякъде по улиците на Англия.

Не мога да кажа, че електрическия модел на снимките е екстравагантен, но със сигурност е практичен, удобен и е оборудван с всичко което трябва да има един градски велосипед.


Липсата на висока напречна тръба го прави удобен за качване и слизане. 90 градусовата стойка, с която се кара велосипеда, амортисьорното колче и мекото, широко SelleRoyal седло е възможно най-добрата и комфортна комбинация за градски велосипед. Леко извитото кормило, кормилната лапа с регулируем ъгъл и удобните ръкохватки с упора за китките допълват още повече този комфорт и удобство.

Лекота, разбира се.

Shimano Nexus вградени скорости, при които не е необходимо въртеливо движение за смяната им, т.е. без значение на коя скорост си спрял велосипеда, винаги може на най-лесната да тръгнеш, със своят огромен ресурс и липсата на поддръжка, са най-практичната и удобна градска скоростна система.

Ей, това е електрически велосипед, т.е. 8 вградени в задната главина скорости са допълнение от мощно три степенно подпомагане на немският Impulse електромотор. 540 Wh-сова батерия гарантира и че „бутането“ няма да спре почти 180 километра.

Нещо което приветствам с две ръце и което липсва при новите електрически велосипеди, но при този не, е, че осветителната система не черпи ток от батерията, а е захранена от динамо главина поставена в предното колело на велосипеда. Така, колкото и малко да е, се пести батерията и съответно обхвата на подпомагане е повече, а и сме сигурни, че осветлението няма да спре, дори и когато напълно изтощим батерията.

Колкото и да да не е модерен за нас българите, багажникът е доста практичен и може да се използва както за транспортиране на покупки, така и за всякакъв друг багаж, а този тук е и с релси за дисаги, т.е. спокойно можем да го наречем „товарно магаре“.

Магаре, магаре, ама пъргаво, удобно и практично!

1 300,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 1 300,00 лв.
Моля, изберете:
Подробно описание
Подробно описание

Клас: Градски 

Цвят: Черенo-сив мат

Рамка: алуминиева 

Размер рамка: 50 см подходяща за ръст 165-185 см.

Амортисьор преден: SR Suntour 63 мм ход с настройки за твърдост и заключване

Мотор: Impulse, с три режима на подпомагане до 25 км/ч скорост и асистенция до 5км/ч при бутане

Батерия: 540 Wh с обхват до 180 километра

Адаптер: Derby Cycle 36V

Главини: Shimano DH-3N30 с динамо (отпред)

Гуми: Schwalbe Citizen 28x1.6

Командa: Shimano RevoShift 8 speed

Скоростна система: Shimano Nexus SG-8C31-8R с 8 вградени скорости 

Спирачки: хидравлични V-brake Magura HS11 Germany

Кормило/дръжки: извито 650 мм и лапа с регулиране ъгъла до 60 градуса

Педали: алуминиеви

Седалка: SelleRoyal пружини и RoyalGEL и амортисьорно колче

Осветителна система: 70 лукса фар и стоп захранвани от динамо лавината

Тегло: 26 килограма

Друго: Степенка и багажник

Състояние: Без никакви забележки, отлично.

Гаранция: един месец (виж гаранционните ни условия в сайта)

Доставка: с Еконт до офис, около 25 лева (виж условията)