Radon Spire Disk 9.0, модел 2020 г., 7.9 кг., 28 цола, 2x11, Shimano Ultegra

Radon Spire disc 9.0

 

Личи си, че са се постарали да направят Spire много атрактивен шосеен велосипед.

 

7.9 кг. конструкция..

 

Под 8 килограмовият праг е цифра, която се възприема като доста сериозна при шосейният клас, особено като добавим и високият Ultegra R8000 груп сет на Shimano, включително и  дисковите спирачки R8070 с вентилирани дискове. Добавяме и легендата при шосейният клас колелета KSYRIUM на Mavic и виждаме как се отваря устата и потичат лигите на потребителите. : )

 

Доста впечатляващи цифри и имена, нали?

 

Какво остана да добавим за да е супер, супер атрактивен този модел за един потребител?

 

Е как какво, дизайна и цената..

 

Изборът на цвят не е случаен и съвпада изцяло с високият Ultegra клас на Shimano, а идеята която стои зад липсата на шарения и крештящи надписи е,  както много марки, да се подчертае красивите, изчистени линии на карбоновата рамка и високият клас монтаж.

 

След толкова крещящи имена и цифри, нека все пак обърнем малко по-голямо внимание на това, което всеки потребител би пропуснал, а именно рамката.

 

Рамката е ОЕМ-ски продукт на тайванските фабрики, с модерен дизайн, разбира се по проект на Radon. Това е малко като минералната вода на Happy ресторантите, малко по-различна бутилка и етикетче, но продукт на Devin (Балдаран).

 

И какво лошо има в това, нищо, просто това, че е универсален продукт използван от много марки под различно име и с малко попроменен дизайн.

 

Цифрите на геометрията й са умерени, затова и Radon пишат за велосипедите си, че са идеални за целодневни преходи и фитнес велосипеди, което е и самата истина. Обхвата им е по-къс, междуосовото също, т.е. са по-маневрени, добри за придвижване в градският трафик. По-късият обхват и по-виоката челна тръба ни изправя стойката като получаваме един доста приятен за туризъм и тренировки велосипед.

 

Останалите компоненти са на немската  Newmen, серия Advanced, т.е. по-висок клас, така че да съвпада с останалият клас оборудване. Newmen е по-известна като MG-Components – един  от най-старите производители на метални компоненти в Германия. Групата е представена с различни имена и предлага компоненти за различни отрасли, а подразделението им Newmen е само за велосипедният отрасъл и мога да кажа, че по ниво е досущ Radon, т.е. фокуса му е предимно в потребителският сегмент на пазара.

 

В заключение ще кажа, че велосипедите на Radon в повечето случаи са много добре изпълнени, а атрактивната им цена и дизайн, ги прави добър избор за любители, които нямат намерения да постигат спортни резултати, но искат да имат красив и добре оборудван велосипед, какъвто е и Radon Spire disc 9.0.

2 800,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 2 800,00 лв.
Моля, изберете:
Подробно описание
Подробно описание

Клас: Шосеен

Цвят: сив мат

Рамка: карбон , с товароносимост до 115 кг.

Вилка: карбон

Размер рамка: 56 см подходяща за ръст 180-185 см. 

Гуми: Continental Grand Prix 5000 700х28

Главини: Mavic Ksyrium

Шини: Mavic Ksyrium Disc

манивела: Shimano Ultegra FC-R8000 с две верижни колела с 34/50 зъба

Команди: Shimano Ultegra ST-R8020

Заден дерайльор: Shimano Ultegra RD-R8000

Скоростна система: 2х11 скорости със скоростна плоча с 11-32 зъба 

Кормило:  алуминиево  Newmen Advanced

Спирачки: хидравлични дискови Shimano Ultegra BR-R8070 със 160/160 мм. ротори ST-RT800. Дву металните ротори, изработени в три слойна сандвич структура (стомана, алуминий, стомана),  допълнително облицовани с алуминиеви ребра

Тегло: 7.9 килограма

Седалка: Selle Italia X3, с карбоново колче за седло Newmen Advanced, 27.2 x 350 mm

Състояние: Употребяван велосипед в много добро състояние

Гаранция: един месец (виж гаранционните ни условия в сайта)

Доставка: с Еконт до офис, около 20 лева (виж условията)