Prophete E-Bike Alu-City, Trio 250W мотор, 240Wh батерия с 60 км. обхват, 7 вградени скорости, скоростомер

Мислех да напиша, че е ретро този електрически велосипед на Prophete, но като се сетя колко по-ретро велосипеди се продават в момента и колко далеч сме ние българите от възможността да се докоснем до не ретрото, реших просто да го представя без да му слагам това определение, въпреки че моделът е от 2013 година.
 
 
Въздушните джобове, допълващи гел подложките и пружините в седалка и накланящият се механизъм позволяващ лесно изваждане на 240 Wh батерия с обхват до 60 километра, са само част от оборудването на градският модел City на немската Prophete.
 
 
Използваният 250 ватов Trio мотор, поставен в предната главина, осигурява 5 степенно подпомагане до 25 км/ч лесно контролирано с удобно поставено управление непосредствено до ръкохватката. И тъй като този модел няма бордови компютър, текущата скорост и изминатото разстояние се измерват от Sigma скоростомер.
 
 
5 степенното подпомагане е допълнено от 7 те вградени в задната главина Sram скорости. Защитени от всякаква мръсотия и с огромен ресурс, тези скорости могат да бъдат сменяни и без въртеливо движение, т.е. в покой, така без значение на каква скорост си спрял велосипеда винаги може лесно да превключиш и тръгнеш на най-леката.
 
 
Интересно решение е комбинираното захранване на осветителната система, която освен чрез батерията може да бъде захранена и от динамо поставено на задното колело. Жалко само, че динамото не може да връща ток към батерията иначе щеше не 60 километра да е обхвата й, а колкото си щеш : )
 
 
Меката возия на велосипеда, освен заради много удобното седло, е и заради изненадващо чувствителния пружинен амортисьор и широките 1.75 гуми.
 
 
Прави ми впечатление и стойката при каране, която е буквално 90 градусова заради извитото кормило и регулируемата кормилна лапа. Напълно очаквано за един удобен градски велосипед.
 
 
Prophete City определено не може да се сравни с по-новите и мощни модели на марката, но пък дава нужната лекота и удобство при движение. Липсата на каквато и да е поддръжка на велосипеда и това, че при нужда от смяна на батерията същата струва около 300 лева, е другото нещо което прави велосипеда доста привлекателен за нашите скромно-жалки стандарти..
800,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 800,00 лв.
Моля, изберете:
Подробно описание
Подробно описание

Клас: градски

Цвят: Черен гланц

Рамка: алуминиева 

Товароносимост: до 140 килограма

Размер рамка: 50 см L подходяща за хора с ръст 170+ см.

Амортисьор преден: Zoom, пружинен с 63 милиметра ход и настройки за твърдост

Мотор: Trio 250W, 24V, до 25 км/ч подпомагаща скорост

Батерия: 240Wh с обхват около 60 километра 

Адаптер: 24V 2A

Гуми: Mitas 28x1.75

Команди: Sram

Скоростна система: 7 вградени в задната главина скорости 

Спирачки: Механични V-brake

Кормило: 650 мм. и лапа с регулиране на ъгъла 

Осветителна система:  Фар и стоп AXA с възможност за комбинирано захранване чрез динамо или от батерията

Седалка: С гел, пружини и въздушен джоб

Калници: алуминиеви

Тегло: 24 килограма

Състояние: Много добро

Гаранция: един месец (виж гаранционните ни условия в сайта)

Доставка: с Еконт до офис, около 25 лева (виж условията)