Merida Big nine 7000, 29 цола, карбон, 10кг., 2x 11, RockShox SID, Deore XT

Merida Big Nine 7000 e състезателният твърдак на голямата марка.

 

Съчетанието между карбонова рамка, Deore XT групата на Shimano, Deore XT спирачки, Fulcrum колелета и комплект карбонови елементи, съответства чудесно на състезателните намереният с които е създаден Big Nine. Всичко това води до изработката на велосипед, който тежи 10 килограма. Със сигурност ниското тегло и 29 цоловите колелета са причина за високата производителност на Big Nine.

 

Рмаката на Big Nine 7000 е изработена от CF3 карбонови влакна. В матово бяло е с елегантни черни надписи и с всички съвременни харакстеристики при този клас: вътрешно кабеляване, конусовидна челна тръба, Boost разстояние и амортизация, вградена в стойките на веригата и седалката.

 

При Big Nine 7000, Merida използват тяхната разработка и патентована технология за обиране на част от вибрациите наречена “Flex Stay”. Flex Stay са сплескани участъци при стойките на седалката и веригата, които обират част от вибрациите и по този начин намалят умората.

 

Геометрията на Big Nine  е с ниска стойка, увеличен обхват, къса челна тръба и 70 градусов челен ъгъл. По-късата и намалена височина на стойката подобрява управлението в по-тесни завои и помага да се поддържа нисък център на тежестта. Увеличеният обхват създава усещане за по-голяма стабилност при каране по груб терен, а с 70 градусовия челен ъгъл велосипеда е много отзивчив при управление.  Разбира се челният ъгъл е високичък за стръмни спускания, но винаги може да монтираме телескопично колче, което да подобри представянето на Big Nine при спусканията.

 

Big Nine е оборудван RockShox SID окачвяане (Superlight Integrated Design).

 

RockShox SID е много еластична вилка и се усеща като голяма вилка, която просто има по-къс ход. Това е състезателната вилка за XC дисциплини на RockShox и като такава е оптимизирана да абсорбира дребни до средни удари. Движи се високо и е лека. На практика вилката SID SL Select с амортисьор Charger RL и 100 мм. ход е повече от достатъчна за повечето планински пътеки.  Тя разполага и с копче с къс ход за дистанционно заключване.

 

Трансмисия... Deore XT - лекота, рязко превключване и голям обхват С 2x11 скоростни плочи, просто може да преодолеем всички изкачвания без проблеми.

 

Що се отнася до спирачната система, разбира се тя напълно отговаря на високият клас на Big Nine 7000. Deore XT серия 8000, допълнена от 180 мм. ротори Shimano RT-SM70 с Ice технологията на Shimano – много мощност, безкомпромисно представяне във всякакви условия и при всякакво натоварване.

 

Няма две мнения, Big Nine 7000 си е чиста състезателна машина, създадена за постигане на резултати, това е!

2 800,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 2 800,00 лв.
Моля, изберете:
Подробно описание
Подробно описание

Клас:  планински, крос кънтри

Цвят: Бял гланц с черни ивици

Рамка: Карбонова

Размер рамка:  48 см. L  подходяща за ръст между 178-185 см.

Амортисьор: RockShox SID RL 100 мм. ход, с настройки за отскок и дистанционно OneLoc управление

Гуми: Continental X King 2.2

Шини: Fulcrum Red Power HP

Главини: Fulcrum Red Power на проходни оси

Манивела: Shimano Deore XT FC-M8000 с две плочи с 26/36 зъба

Команди: Shimano Deore XT SL-M8000, 11 скорости

Заден дерайльор: Shimano Deore XT RD-M8000, 11 скорости със заключване на стабилизатора

Скоростна система: 22 скорости със 11 скоростна венец касета с 10-46 зъба

Кормило:  Merida Team OS 720 мм.

Спирачки: хидравлични дискови Shimano Deore XT BR-М8000 със 180/180 мм. ротори Shimano RT-SM70 с Ice технологията на Shimano

Седалка: Merida Carbon Expert S-Flex SB0 (колче за седло), Merida Expert седалка

Тегло: 10.1 килограма

Състояние: Употребяван велосипед в отлично състояние

Гаранция: един месец (виж гаранционните ни условия в сайта)

Доставка: с Еконт до офис, около 25 лева (виж условията)