Merida Big.Nine 500, 29 цола, RockShox, 3x 10 Deore XT

Семейството Big Nine на Merida е обширно и включва от алуминиеви велосипеди от начално ниво, до състезателни велосипеди за Световната купа.
 
 
Merida Big Nine 500 е велосипед с умерена геометрия, подходящ за ежеднвно каране на дълги разстояния, за туризъм или като добра машина а придвижване от вкъщи до работа.
 
 
Съкращението TFS (Techno Forming System) се отнася до изработката на алуминиевата рамка. Тя е висок клас изпълнение, минала през множество процеси преди да добие завършеният си вид. След хидроформоването, алуминиевите тръби са пресовани, за да се олекоти конструкцията, но без да се лишава от нужната й здравина. Забелязват се и допълнителното обработени заваръчни шевове, което говори, че рамката е минала през всички процеси през които минават високите класове.
 
 
И тъй като говорим за велосипед с широкообхватно приложение, може да забележим оставените отвори за монтаж на багажник, калници, дори степенка.
 
 
Вилка с окачване RockShox XC30 със 100мм. ход, настройки за твърдост, заключване и отскок. Това е базовата вилка на голямата марка, но въпреки това се справя добре с абсорбирането на дребни до средни удари.
 
 
Трансмисия изградена от 3х 10 скорости, управлявани от високите Deore, Deore XT групи нa Shimano. Това е една от най-широкообхватните скоростни системи и идеята и е, да даде на хора без опит и техническа подготовка, възможност да се справят с разнообразни планински терени.
 
 
Подобрен трансфер на мощност към задното колело заради манивелата Deore, която е с олекотени рамена и окта линк закрепване. (Hollowtech I)
 
 
Добър избор на спирачен комплект – Deore M447, който предлага доста мощност, за един любителски велосипеди, какъвто е Big Nine speed.
 
 
Комплектa колелета включват алуминиеви двойно усилени шини, Shimano главини и гуми с планински грайфер, подходящи за каране по туристически пътеки и черни пътища.
900,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 900,00 лв.
Моля, изберете:
Подробно описание
Подробно описание

Клас:  планински, крос-кънтри

Цвят: Копринено черно-сив/зелен

Рамка: хидроформована алуминиева сплав стандарт 6061 с пресовани тръби  

Геометрия: 70 градуса челен ъгъл, 72 седалков, 110 мм. челна тръба, 625 мм. стойка, 431 мм. обхват, 620 мм. кормило-седалка

Размер рамка: 48.3 см. - L, подходяща за ръст между 175-185 см.

Преден амортисьор: RockShox XC30TK, 100 мм. ход с регулатор за отскок и заключване, 42мм. офсет

Гуми: Vee Rubber Deluxe 29x1.95

Главини: Shimano Deore HB-M435, с 9х100 мм. QR ос отпред

Шини: Merida Big Nine Comp

Манивела: Shimano Deore FC-М552, Hollotech I, кухи рамена, окталинк закрепване, с три верижни колелета с 24/32/42 зъба

Команди: Shimano Deore SL-M610, RapidFire+

Заден дерайльор: Shimano Deore XT RD-M781

Преден дерайльор: Shimano Deore FD-611

Скоростна система: 3x 10 скорости, със 10 скоростна касета с 11/36 зъба

Кормило: алуминиево Merida Comp 680 мм.

Лапа: Merida

Спирачки: Хидравлични дискови Shimano Deore BR-M447 с 180/160 мм.  ротори 

Тегло:  12.8 килограма

Състояние: Употребяван велосипед в добро състояние

Гаранция: един месец (виж гаранционните ни условия в сайта)

Доставка: с Еконт до офис, около 25 лева (виж условията)