Някои от любимите ми дерайльори

1 юни 2022
Някои от любимите ми дерайльори
Може би защото първите ми по-сериозно окомплектовани велосипеди бяха точно с тези дерайльори и тогава за първи път усетих огромната разлика между тях и останалите, които ползвах преди това.
 
Трите пружини на дерайльора държат веригата максимално опъната и близо до скоростната касета, като така смяната на скоростите е абсолютно точна дори и при преминаване по неравен терен. Никога не съм се притеснявал да "нащраквам" по 3-4 скорости едновременно, защото винаги зацепват моментално и точно.
 
Това са и може би най-добрите дерайльори за 9 скоростни системи. Наскоро поставих М760, този с обърната пружина RapidRise, на велосипеда на детето ми за да може по-лесно веригата да се качва на високите, отколкото на ниските зъбни колела и при настройката си припомних колко добри са те.
 
Три пружини, корава броня и безкомпромисно японско изпълнение. Гордост за японците от Shimano, радост и удоволствие за нас.
 
А вие имали ли сте подобни и какво ви е мнението за тях?

Личи си, че този велосипед е конфигуриран за дълги турстически разходки заради регулируемата си кормилна лапа и чудесните ръкохватки на Ergon с упори за китките и рога за по-удобен захват и по-ниско въздушно съпротивление....

прочети още