Някои от любимите ми дерайльори

1 юни 2022
Някои от любимите ми дерайльори
Може би защото първите ми по-сериозно окомплектовани велосипеди бяха точно с тези дерайльори и тогава за първи път усетих огромната разлика между тях и останалите, които ползвах преди това.
 
Трите пружини на дерайльора държат веригата максимално опъната и близо до скоростната касета, като така смяната на скоростите е абсолютно точна дори и при преминаване по неравен терен. Никога не съм се притеснявал да "нащраквам" по 3-4 скорости едновременно, защото винаги зацепват моментално и точно.
 
Това са и може би най-добрите дерайльори за 9 скоростни системи. Наскоро поставих М760, този с обърната пружина RapidRise, на велосипеда на детето ми за да може по-лесно веригата да се качва на високите, отколкото на ниските зъбни колела и при настройката си припомних колко добри са те.
 
Три пружини, корава броня и безкомпромисно японско изпълнение. Гордост за японците от Shimano, радост и удоволствие за нас.
 
А вие имали ли сте подобни и какво ви е мнението за тях?

Вдъхновението, което някой е получил при съзерцанието на типичните действия, извършвани от тези ярко оцветени насекоми, които обичат да ни се показват върху цветята през пролетният сезон когато те резцъфтяват с характерната си красота, е причина за появата на испанската дума „mariposa” – пеперуда. Тази красота няма как да не се свърже и с Дева Мария, от където идва една част от произхода на думата...

прочети още
Specialized Rumor
14 януари 2024

Мечтата не Кети бе да кара най-невероятният велосипед през планините, сама! Но не просто някакъв велосипед, а вълшебен, който да може да я отведе далеч от скучното ежедневие. Мечтаеше си велосипеда й да я отведе на места, които никой преди това не е стъпвал. Представяше си че върти педалите по криволичещи пътеки, диша чистият планински въздух докато покорява величествените върхове на Блу Ридж...

прочети още
Гръмотевицата...
14 януари 2024

Навсякъде в планината, така немците са описали своят модел Thunder и наистина можем да се съгласим с тях, нали?

прочети още