Лечението на Miyaki

30 май 2022
Лечението на Miyaki
Чудите се от къде идва златистият цвят при високият клас окачвания, това е Kashima Coat. Kashima Coat е анодиране със смазване разработено от Miyaki. Към анодизираните алуминиеви тръби на окачването чрез първична електролиза се добавя молибденов дисулфид - неорганично съединение съставено от молибден и сяра което добавя смазваща функция към твърдото анодиране. Резултатът е, ниско триене и устойчивост на износване.
 
Не случайно и реакцията на „златистото“ окачване е много по-различна от останалите. Разбира се не само намаленото триене е причина за много по-доброто усещане и реакция на окачването по неравен терен, но това е тема за друг пост.
Видите ли леко жълти тръби означава, че са от анодизиран алуминий. А ако срещнете златисти, то те са покрити с японският Kashima Coat и значи, че сте попаднали на нещо скъпо, защото под златистият молибденов дисулфид имате анодизирани алуминиеви тръби, а не тежка стомана. Няма как и такова окачване да ръждяса.
 
Разликата между класовете компоненти винаги е била в материалите и последващите технологични процеси, през които минават елементите. Тази разлика е невидима с просто око и често имитирана при по-ниските класове за заблуда на невежия потребител.
 
Този карбонов Giant e върхов крос-кънтри велосипед с двойно Fox окачване. Анодизираните тръби на окачването изглеждат леко жълти и въпреки, че не са покрити с Kashima coat обират отлично трептенията движейки се по неравният селско-планински терен зад офиса ни.
 
Ето и линк към описанието и цената му:
 
Ако искате да се возите на класно возило, то в сайта ни rmaniabikes.com има достатъчно такива.
 
Приятен ден приятели!
Axess Debris
11 март 2023

Axess Debris е проектиран да осигури гладко и комфортно каране, независимо дали пътуваме до работа, обикаляме градските паркове или решим да покараме по някоя горска пътечка в планината...

прочети още

Харесвам детско-юношеските модели на немската Bulls, защото са оборудвани с всичко необходимо както за града, така и за туристически пътеки и паркове......

прочети още

Погледнат отдалеч, веднага се забелязва, че Merida Big Ninety Nine е върхов клас планински велосипед. Лисичата опашка, лого на американската компания известна с върховите си класове окачвания, в комбинация с японският Deore SLX скоростно-коменден сет и SLX хидравликите с 203 мм XTR ротори и педали комбиниращи удобството на педалната платформа и ефективната SPD система, са повече от достатъчни показатели за това.

прочети още