Лечението на Miyaki

30 май 2022
Лечението на Miyaki
Чудите се от къде идва златистият цвят при високият клас окачвания, това е Kashima Coat. Kashima Coat е анодиране със смазване разработено от Miyaki. Към анодизираните алуминиеви тръби на окачването чрез първична електролиза се добавя молибденов дисулфид - неорганично съединение съставено от молибден и сяра което добавя смазваща функция към твърдото анодиране. Резултатът е, ниско триене и устойчивост на износване.
 
Не случайно и реакцията на „златистото“ окачване е много по-различна от останалите. Разбира се не само намаленото триене е причина за много по-доброто усещане и реакция на окачването по неравен терен, но това е тема за друг пост.
Видите ли леко жълти тръби означава, че са от анодизиран алуминий. А ако срещнете златисти, то те са покрити с японският Kashima Coat и значи, че сте попаднали на нещо скъпо, защото под златистият молибденов дисулфид имате анодизирани алуминиеви тръби, а не тежка стомана. Няма как и такова окачване да ръждяса.
 
Разликата между класовете компоненти винаги е била в материалите и последващите технологични процеси, през които минават елементите. Тази разлика е невидима с просто око и често имитирана при по-ниските класове за заблуда на невежия потребител.
 
Този карбонов Giant e върхов крос-кънтри велосипед с двойно Fox окачване. Анодизираните тръби на окачването изглеждат леко жълти и въпреки, че не са покрити с Kashima coat обират отлично трептенията движейки се по неравният селско-планински терен зад офиса ни.
 
Ето и линк към описанието и цената му:
 
Ако искате да се возите на класно возило, то в сайта ни rmaniabikes.com има достатъчно такива.
 
Приятен ден приятели!
Stevens Izoard
26 ноември 2023

Кръстен на известният Col d'Izoard планински проход в Алпите, който е и част от престижното колоездачно състезание във Франция- Тур дьо Франсе, Izoard e тренировъчен велосипед, който се отличава с уверено управление, ниско тегло и доста мощност.

прочети още
Biomega New York City
26 ноември 2023

Как да не се радваш на работата си, като всеки ден срещаш нещо уникално...

прочети още