Лечението на Miyaki

30 май 2022
Лечението на Miyaki
Чудите се от къде идва златистият цвят при високият клас окачвания, това е Kashima Coat. Kashima Coat е анодиране със смазване разработено от Miyaki. Към анодизираните алуминиеви тръби на окачването чрез първична електролиза се добавя молибденов дисулфид - неорганично съединение съставено от молибден и сяра което добавя смазваща функция към твърдото анодиране. Резултатът е, ниско триене и устойчивост на износване.
 
Не случайно и реакцията на „златистото“ окачване е много по-различна от останалите. Разбира се не само намаленото триене е причина за много по-доброто усещане и реакция на окачването по неравен терен, но това е тема за друг пост.
Видите ли леко жълти тръби означава, че са от анодизиран алуминий. А ако срещнете златисти, то те са покрити с японският Kashima Coat и значи, че сте попаднали на нещо скъпо, защото под златистият молибденов дисулфид имате анодизирани алуминиеви тръби, а не тежка стомана. Няма как и такова окачване да ръждяса.
 
Разликата между класовете компоненти винаги е била в материалите и последващите технологични процеси, през които минават елементите. Тази разлика е невидима с просто око и често имитирана при по-ниските класове за заблуда на невежия потребител.
 
Този карбонов Giant e върхов крос-кънтри велосипед с двойно Fox окачване. Анодизираните тръби на окачването изглеждат леко жълти и въпреки, че не са покрити с Kashima coat обират отлично трептенията движейки се по неравният селско-планински терен зад офиса ни.
 
Ето и линк към описанието и цената му:
 
Ако искате да се возите на класно возило, то в сайта ни rmaniabikes.com има достатъчно такива.
 
Приятен ден приятели!

Вдъхновението, което някой е получил при съзерцанието на типичните действия, извършвани от тези ярко оцветени насекоми, които обичат да ни се показват върху цветята през пролетният сезон когато те резцъфтяват с характерната си красота, е причина за появата на испанската дума „mariposa” – пеперуда. Тази красота няма как да не се свърже и с Дева Мария, от където идва една част от произхода на думата...

прочети още
Specialized Rumor
14 януари 2024

Мечтата не Кети бе да кара най-невероятният велосипед през планините, сама! Но не просто някакъв велосипед, а вълшебен, който да може да я отведе далеч от скучното ежедневие. Мечтаеше си велосипеда й да я отведе на места, които никой преди това не е стъпвал. Представяше си че върти педалите по криволичещи пътеки, диша чистият планински въздух докато покорява величествените върхове на Блу Ридж...

прочети още
Гръмотевицата...
14 януари 2024

Навсякъде в планината, така немците са описали своят модел Thunder и наистина можем да се съгласим с тях, нали?

прочети още