• Начало »
  • Новини »
  • KTM Loreto Cross - един от най-високооборудваните велосипеди в класа си..

KTM Loreto Cross - един от най-високооборудваните велосипеди в класа си..

22 юли 2023
KTM Loreto Cross - един от най-високооборудваните велосипеди в класа си..
Личи си, че този велосипед е конфигуриран за дълги турстически разходки заради регулируемата си кормилна лапа и чудесните ръкохватки на Ergon с упори за китките и рога за по-удобен захват и по-ниско въздушно съпротивление.
 
Алуминиевата рамка е изработена от хидроформовани алуминиеви тръби, с три различни дебелини за да се постигне максимална лекота, но без компромис със здравината й. Въпреки, че рамката е с вътрешно окабеляване, при движение не се чува дразнещо потракване от удари на кабели и маркучи в рамката, както при някой по-евтини модели.
 
30 скоростната трансмисията е изцяло изградена от върховият Deore XT клас на Shimano. Това е една от най-добрите системи за колоездачи, които трябва постоянно да регулират предавателните си числа, за да отговарят на изискванията на различните терени през които минават. Без значение от терена скоростите се сменят като по часовник без никаква загуба на ритъм и мощност, а обхвата им е достатъчен за преодоляването на всякакви терени.
 
Deore XT манивелата е отново най-доброто, което може да искаме. С кухата си ос и външно разположените лагери тази манивела предава мощността с минимални загуби и е причина за допълнителната лекота при движение.
 
Друга отличителна черта на Loreto Cross е въздушното му окачване. Тази система осигурява плавно и комфортно каране, като абсорбира ударите и вибрациите от неравния терен. Въздушното окачване може да се регулира според теглото и стила на каране, като по този начин се гарантира, че то ще работи по най-добрият начин.
 
Shimano Deore XT BL-M8000 са едни от най-добрите и високопроизводителни спирачки, който биха задоволили изискванията и на най-претенциозните от нас. В комбинация с спирачни ротори с Ice технологията на Shimano, който максимално ефективно разсейват натрупването на топлина при дълги спирания, са максимума, който може да искаме от една спирачна система.
 
Внимание!
 
Все пак това е велосипед от клас 2, т.е. е проектиран за движение по асфалтови пътища, чакълести пътеки с добра настилка и велосипедни алеи, но не и за каране по силно неравен терен. Причините са две: окачване и гуми. Окачването е предназначено само за комфорт и въпреки, че абсорбира дребни неравности по пътя, не е за силно неравен терен. Schwalbe Mondial e най-добрата... туристическа гума, но отново не е за типично планински терен, защото е доста тясна, контактната и зона е много малка и й липсват страничните зъби.
 
Колелата се въртят с минимално съпротивление и това не е само заради най-добрите туристически гуми Schwalbe Mondial – идеален баланс между здравина, лекота, сигурност и издръжливост, а и заради Deore XT HB-M8000 главините - отново най-добрият избор за този клас.
 
KTM Loreto Cross е флагмана при градските-трекинг велосипеди. Това е най-сериозно оборудваният велосипед, който съм имал в този клас.

Вдъхновението, което някой е получил при съзерцанието на типичните действия, извършвани от тези ярко оцветени насекоми, които обичат да ни се показват върху цветята през пролетният сезон когато те резцъфтяват с характерната си красота, е причина за появата на испанската дума „mariposa” – пеперуда. Тази красота няма как да не се свърже и с Дева Мария, от където идва една част от произхода на думата...

прочети още
Specialized Rumor
14 януари 2024

Мечтата не Кети бе да кара най-невероятният велосипед през планините, сама! Но не просто някакъв велосипед, а вълшебен, който да може да я отведе далеч от скучното ежедневие. Мечтаеше си велосипеда й да я отведе на места, които никой преди това не е стъпвал. Представяше си че върти педалите по криволичещи пътеки, диша чистият планински въздух докато покорява величествените върхове на Блу Ридж...

прочети още
Гръмотевицата...
14 януари 2024

Навсякъде в планината, така немците са описали своят модел Thunder и наистина можем да се съгласим с тях, нали?

прочети още