KTM E Race, 26 цола, RockShox Tora, 3x 9 Deore SLX

E Race е несъмнено високотехнологичен и много добре изпълнен велосипед на голямата австрийска марка.

 

Рамката на E-Race  е изработена от универсалната алуминиева сплав 6061. 6061 сплавта е по-тежка, но и по-здрава, разбира се минавайки през няколкото последващи процеса на обработка, общото тегло се намаля. Личат си различните форми на тръбите, постигнати чрез хидроформоването, а освен тях основните тръби са пресовани, т.е. с различна дебелина на стените. Всичко това KTM са го кръстили SMF Tech или Sportive-MTB-Hardtail-Frame. (Всеки производител си кръщава този процес по своему, за да може след това да се хвали с тази си „иновация“)

 

Отново се вижда широкообхватното приложение, за което е създаден E-Race, по това че са му оставили отвори за монтаж на калници, багажник и степенка, а и 3х задвижване вече знаете, че се ползва само при любителските велосипеди.

 

Много еластично ми се стори работата на окачването и след като го разгледах, забелязах, че наскоро е минало сервизна поддръжка. Нови семеринги, а това че при движение оставяше мазна следа означаваше, че маслените, дунапренени пръстени са там и са напоени с масло.

 

Амортисьорната вилка RockShox Tora може да се похвали с 32 мм.-те си тръби и това, че не й липсват настройките за твърдост и заключване.

 

Широкообхватна трансмисия с 3х 9 скорости, управлявана от Deore, Deore SLX групсетите на Shimano, осигурява повече от достатъчен диапазон от предавателни отношения за справянето с разнообразните терени, през които се предполага, че ще се кара велосипеда.

 

Tektro Auriga E-Comp спирачният комплект доста наподобява по вид и производителност на Deore-то при Shimano. Широки спирачни бутала, допълнени от широки ротори за полуметални накладки, осигуряват достатъчно спирачна мощност във всякакви условия. Не че някой би се напъвал с този велосипед да поставя олимпийски рекорди, но е хубаво да знаеш, че може да разчиташ на спирачките си.

 

Забелязваме и Deore манивелата, която е с външна лагерна система и куха ос интегрирана към дясното рамо, за по-добър трансфер на мощност.

 

Шосейните Maraton на Schwalbe са чудесен избор за гума, ако ще караме предимно по асфалтови настилки. Търкалят се с минимално съпротивление, което може да усетим по липсата на какъвто и да е шум при движението им, а това, че са 50 мм. широки добавя допълнителен комфорт при движението по не равните ни български улици.

 

750,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 750,00 лв.
Моля, изберете:
Подробно описание
Подробно описание

Клас:  планински, крос-кънтри

Цвят: Оранжево-бял гланц

Рамка: алуминиева, хидроформована, SMH Technology

Размер рамка:43 см., M подходяща за ръст между 168-178 см.

Преден амортисьор: RockShox Tora TK, 100 мм. ход с настройки за твърдост, отскок и заключване

Гуми: Schwalbe Maraton 26x2.0

Главини: Bontrager (отпред), Shimano Deore FH-M475 (отзад)

Шини: Bontrager

Манивела: Shimano Deore  FC-M590, куха ос, Hollotech II външни лагери с три верижни колелета плочи с 22/32/44 зъба

Команди: Shimano Deore SL-M590, RapidFire+

Заден дерайльор: Shimano Deore SLX RD-M662

Преден дерайльор: Shimano Deore  FD-M591

Скоростна система: 3x 9 скорости, със 9 скоростна касета с 11/34 зъба

Кормило: алуминиево Ritchey 630 мм.

Лапа: Ritchey

Спирачки: Хидравлични дискови Tektro Auriga Comp с 180/160 мм.  ротори 

Тегло:  13 килограма

Състояние: Употребяван велосипед в добро техническо състояние с леки забележки по рамката

Гаранция: един месец (виж гаранционните ни условия в сайта)

Доставка: с Еконт до офис, около 25 лева (виж условията)