Хидравлика от Hayes

4 юли 2022
Хидравлика от Hayes
Лесно се регулира положението на накладките, но трябва да се прави ръчна корекция при износване. Хубавото е, че за разлика от двукамерните хидравлики, където много често при замърсяване приложената сила не се разпределя равномерно между двете бутала, при тези буталото и камерата е само една и с лесна настройка се балансират. Лошото е, че трябва ръчно да се настройват.
Тъй като спирачният цилиндър е само един, вероятно този модел няма да се представя добре при дълги спускания, а и вероятно изисква прилагането на по-голяма сила заради липсата на втора камера и бутало, но за средно интензивно натоварване ще е достатъчен. Всъщност велосипеда на който бяха монтирани бе от клас крос кънтри, където все пак използването на спирачките не е толкова голямо както при ендуро състезанията или даунхила.
Този модел на Hayes по-скоро бих го нарекъл базов, защото ще се представя достатъчно добре за средни натоварвания и ще е доста по-добър от механичните модели дискови спирачки или ниските класове на двукамерните хидравлики, но не е за сериозни натоварвания.
Вие имали ли сте опит с подобна хидравлика?

Личи си, че този велосипед е конфигуриран за дълги турстически разходки заради регулируемата си кормилна лапа и чудесните ръкохватки на Ergon с упори за китките и рога за по-удобен захват и по-ниско въздушно съпротивление....

прочети още