Хидравлика от Hayes

4 юли 2022
Хидравлика от Hayes
Лесно се регулира положението на накладките, но трябва да се прави ръчна корекция при износване. Хубавото е, че за разлика от двукамерните хидравлики, където много често при замърсяване приложената сила не се разпределя равномерно между двете бутала, при тези буталото и камерата е само една и с лесна настройка се балансират. Лошото е, че трябва ръчно да се настройват.
Тъй като спирачният цилиндър е само един, вероятно този модел няма да се представя добре при дълги спускания, а и вероятно изисква прилагането на по-голяма сила заради липсата на втора камера и бутало, но за средно интензивно натоварване ще е достатъчен. Всъщност велосипеда на който бяха монтирани бе от клас крос кънтри, където все пак използването на спирачките не е толкова голямо както при ендуро състезанията или даунхила.
Този модел на Hayes по-скоро бих го нарекъл базов, защото ще се представя достатъчно добре за средни натоварвания и ще е доста по-добър от механичните модели дискови спирачки или ниските класове на двукамерните хидравлики, но не е за сериозни натоварвания.
Вие имали ли сте опит с подобна хидравлика?

Вдъхновението, което някой е получил при съзерцанието на типичните действия, извършвани от тези ярко оцветени насекоми, които обичат да ни се показват върху цветята през пролетният сезон когато те резцъфтяват с характерната си красота, е причина за появата на испанската дума „mariposa” – пеперуда. Тази красота няма как да не се свърже и с Дева Мария, от където идва една част от произхода на думата...

прочети още
Specialized Rumor
14 януари 2024

Мечтата не Кети бе да кара най-невероятният велосипед през планините, сама! Но не просто някакъв велосипед, а вълшебен, който да може да я отведе далеч от скучното ежедневие. Мечтаеше си велосипеда й да я отведе на места, които никой преди това не е стъпвал. Представяше си че върти педалите по криволичещи пътеки, диша чистият планински въздух докато покорява величествените върхове на Блу Ридж...

прочети още
Гръмотевицата...
14 януари 2024

Навсякъде в планината, така немците са описали своят модел Thunder и наистина можем да се съгласим с тях, нали?

прочети още