Хидравлика от Hayes

4 юли 2022
Хидравлика от Hayes
Лесно се регулира положението на накладките, но трябва да се прави ръчна корекция при износване. Хубавото е, че за разлика от двукамерните хидравлики, където много често при замърсяване приложената сила не се разпределя равномерно между двете бутала, при тези буталото и камерата е само една и с лесна настройка се балансират. Лошото е, че трябва ръчно да се настройват.
Тъй като спирачният цилиндър е само един, вероятно този модел няма да се представя добре при дълги спускания, а и вероятно изисква прилагането на по-голяма сила заради липсата на втора камера и бутало, но за средно интензивно натоварване ще е достатъчен. Всъщност велосипеда на който бяха монтирани бе от клас крос кънтри, където все пак използването на спирачките не е толкова голямо както при ендуро състезанията или даунхила.
Този модел на Hayes по-скоро бих го нарекъл базов, защото ще се представя достатъчно добре за средни натоварвания и ще е доста по-добър от механичните модели дискови спирачки или ниските класове на двукамерните хидравлики, но не е за сериозни натоварвания.
Вие имали ли сте опит с подобна хидравлика?
Axess Debris
11 март 2023

Axess Debris е проектиран да осигури гладко и комфортно каране, независимо дали пътуваме до работа, обикаляме градските паркове или решим да покараме по някоя горска пътечка в планината...

прочети още

Харесвам детско-юношеските модели на немската Bulls, защото са оборудвани с всичко необходимо както за града, така и за туристически пътеки и паркове......

прочети още

Погледнат отдалеч, веднага се забелязва, че Merida Big Ninety Nine е върхов клас планински велосипед. Лисичата опашка, лого на американската компания известна с върховите си класове окачвания, в комбинация с японският Deore SLX скоростно-коменден сет и SLX хидравликите с 203 мм XTR ротори и педали комбиниращи удобството на педалната платформа и ефективната SPD система, са повече от достатъчни показатели за това.

прочети още