GT I-Drive XC 2.0, 26 цола, 100 мм. ход, двойно окачване, 3х9 Deore XT

GT I-Drive XC е планински велосипед с пълно окачване, идеален за каране по черни пътища, а защо не и в града.

 

Като всяка една американска марка и GT не отстъпва по технологичност и патенти, а този техен модел е със задвижването I-Drive.

 

Как работи I-drive?

 

Това, което прави i-Dire, е да постави долната скоба на връзка, която е прикрепена към предния триъгълник, вместо директно да го монтираме на предния триъгълник. С други думи, докато при нормалните велосипеди BB е фиксиран спрямо останалата част от предния триъгълник, тук той може да се движи леко с окачването.

Това, което прави, е теоретично да позволява сравнително високо въртене (добро поглъщане на неравности и по-твърдо въртене на педалите), без да има твърде много обратна връзка с педала (това, което усещаме, когато педалите се дърпат назад, когато окачването се компресира поради издърпване на веригата).

 

Люлеещото рамо задвижва директно въздушният амортисьор FOX Float R, кпойто е с фабрично настроена компресия и регулатор за отскок.

 

FOX FLoat R шока е комбиниран с въздушната вилка RockShox Duke.

Херцога (Duke) се появява на сцената за да запълни празнината между Sid и Judy-то, през 2002 година и заимства технологии от Sid-а и Psylo-to. Разбира се тази линия отдавна не съществува и е заменена в голяма степен от Reba-та. Това е вилка предназначена за по-груби крос-кънтри терени. Диаметъра на анодизираните алуминиевите тръбите е 30 мм. и са преминали през антифрикционен процес, който намаля триенето при плъзгане. Да, доста подобни са на модерното черно покритие, което е … същото и има същата функция и цел. Херцога е оборудван и с клапани за добавяне или премахване на въздушно налягане и тук имаме в долната част на дясната тръба регулатор за отскок, а в горната за компресия.

 

Трасмисията на GT XC 2.0 е изградена от високите Deore, Deore XT групи на Шимано. Превключватели с RapidFire+ технологията. Deore LX дерайльор отпред и коравият XT M760 отзад - това е може би най-добрият и здрав дерайльор на Шимано. 3x9 скорости са една от най-широкообхватните системи и предлагат предавателно отношение за всякакъв терен.

 

Truvativ Stylo манивелата е с куха ос и външна лагерна система, за по-добър трансфер на мощност към задното колело.

 

Спирачният комплект Magura Juisy с който е оборудван GT, е с широки двубутални апарати, допълнени от по-широк 180 мм. ротор отпред и 160 мм. отзад, за повече спирачна мощност.

 

Колелета са с WTB двойно усилени алуминиеви шини и DT Swiss Onyx главини с машинни лагери, а обути на тях са универсалната планинска гума на Швалбе - Rapid Rob.

 

GT I-Drive XC 2.0 е универсален, добре оборудван и непретенциозен велосипед, добър както за каране по черни пътища, така и за придвижване в града.

600,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 600,00 лв.
Моля, изберете:
Подробно описание
Подробно описание

Клас:  планински, крос-кънтри

Цвят: сив мат

Рамка: Термично обработена и изкуствено състарена алуминиева сплав 6061-Т6 за по-висока якост и твърдост

Размер рамка: 50 см. - L, подходяща за ръст между 173-183 см.

Амортисьор: RockShox Duke, 100 мм. ход,  30 мм. тръби покрити с антифрикционен слой за намаляване на триенето, регулатор за отскок и компресия

Заден амортисьор: FOX Float R, с регулатор за отскок и фабрично настроена компресия

Гуми: Schwalbe  Rapid Rob  26x2.25, безкамерни

Главини: DT Swiss Onyx

Шини: алуминиеви WTB Speed 

Манивела:Truvativ Stylo GPX, куха ос, външнa лагерна система с три верижни колелета с 22/32/44 зъба

Превключватели: Shimano Deore SL-M530, RapiFire+

Дерайльор отпред: Shimano Deore LX

Дерайльор заден: Shimano Deore XT RD-M760

Скоростна система: 3x9 скорости, със 9 скоростна касета с 11/32 зъба

Кормило:  алуминиево, Syntace 650 мм.

Спирачки: Хидравлични дискови с двубутални  апарати Magura Julie с 180/160 мм. ротори

Тегло:  14 килограма

Състояние: употребяван велосипед в добро техническо състояние с леки козметични забележки по рамката

Гаранция: един месец (виж гаранционните ни условия в сайта)

Доставка: с Еконт до офис, около 30 лева (виж условията)