Градският-трекинг велосипед Калкхоф Ендевър

5 февруари 2023
Градският-трекинг велосипед Калкхоф Ендевър
В Германия градкият-трекинг клас велосипеди обхваща около 80% от пазара, защото германците са подреден и практичен народ, който използва велосипеда като удобен градски транспорт до работа и обратно, като практично средство за разнос на товари и деца : ) Затова гамата на много големи марки е съсредоточена предимно в тези два класа.
 
Разликата между градският и трекинг велосипед е минимална и се изразява главно в това, че трекинг велосипедите са оборудвани с широкообхватна скоростна система, доста често в комбинация с хидравлични дискови спирачки, по-широки гуми и амортисьор.
 
В градски условия обаче рядко е необходима широкообхватна скоростна система, по-добра спирачна, както и широки гуми в комбинация с амортисьор за премахването на тресенето преминавайки през дребни неравности, затова преобладаващото оборудване в градският клас е с практичната Shimano Nexus/Alfine скоростна система, често комбинирана с челюстни спирачки (V-brake) и ниска, удобна за качване и слизане рамка.
 
Немската Калкхоф е насочена към широката потребителска публика и известна със своите добре оборудвани градски-трекинг модели.
 
Като представител на трекинг велосипедите Калкхоф Ендевър е оборудван с всичко необходимо за да даде на водача си нужната лекота, сигурност и удобство при движението и справянето с всякакви наклони и трасета.
 
Много добър избор при оборудването му е Shimano Deore групсета. Deore е първата стъпка към високите класове на японският гигант Shimano и като изключим това, че е малко по-тежък по нищо не отстъпва на по-високите им класове.
Мощността при въртене е запазена заради добрата комбинация от лека и точна смяна на предавките и манивелата с Hollowtech II технология – куха ос, външни лагери.
 
Хидравличните дискови спирачки са от базов клас, но разбира се повече от достатъчни при градските-трекинг велосипеди и дават нужната сигурност при използването им във всякакви условия. Малко повече мощност, с поставянето на 180 милиметровия ротор, е добавена при предното колело, което е предимство при по-дълги спускания.
Винаги съм харесвал и практичните аксесоари, които са задължителни в този клас.
 
Всеки има нужда от добра осветителна система, когато деня стане къс и рано се стъмва, особено и като тази, която е автономно захранена от динамо поставено в предната главина.
 
Усещане за стабилност дават ръкохватките с упора за китката, а допълнителен комфорт внася широкото меко седло на италианската SelleRoyal.
 
Калници, здрав алуминиев багажник, степенка, педали с гумени подложки против приплъзване – всичко или почти всичко, защото му липсва звънче.
 
С това си оборудване Калкхоф Ендевър е много добър избор за тези от нас, които искат велосипед за придвижване в градска и междуградска среда.
 
Снимки, техническо описани е цена, може да видите тук:
Приятен ден!

Вдъхновението, което някой е получил при съзерцанието на типичните действия, извършвани от тези ярко оцветени насекоми, които обичат да ни се показват върху цветята през пролетният сезон когато те резцъфтяват с характерната си красота, е причина за появата на испанската дума „mariposa” – пеперуда. Тази красота няма как да не се свърже и с Дева Мария, от където идва една част от произхода на думата...

прочети още
Specialized Rumor
14 януари 2024

Мечтата не Кети бе да кара най-невероятният велосипед през планините, сама! Но не просто някакъв велосипед, а вълшебен, който да може да я отведе далеч от скучното ежедневие. Мечтаеше си велосипеда й да я отведе на места, които никой преди това не е стъпвал. Представяше си че върти педалите по криволичещи пътеки, диша чистият планински въздух докато покорява величествените върхове на Блу Ридж...

прочети още
Гръмотевицата...
14 януари 2024

Навсякъде в планината, така немците са описали своят модел Thunder и наистина можем да се съгласим с тях, нали?

прочети още