Giant Liv Tempt, 27.5 цола, 3x 10 скорости Shimano Deore, RockShox амортисьор


Liv Tempt е впечатляващо всеобхватен велосипед по отношение на размерите. Геометрията му ни поставя в по-изправена позиция при каране, което го прави по-скоро туристически велосипед, отколкото състезателен.

 

Дългата му задна част допринася за стабилността на велосипеда, но предната определено се усеща по-нестабилна, заради твърдата пружина на RockShox XC амортисьора. RockShox XC 30 е вилка от базов клас. В лявата тръба имаме пружина с пластмасово бутало за регулиране на твърдостта й, а в дясната тръба хидравличен амортисьор, при който външната тръба е резервоар за маслото, а вътрешната е работен цилиндър. Пружината на XC 30 е прекалено твърда и вероятно по-леките велосипедисти ще получат само половината от хода й при средностатистическо каране. Определено отнема определено време за да се настрои по подходящ начин, но след това се справя прилично с абсорбирането на дребни до средни неравности.

 

Трансмисията му е изградена от Deore серия 610 групсета, който се справя отлично със смяната на 30-те скорости и въпреки, че малко отстъпва по трансфер на мощност от по-високите класове, е повече от достатъчен за любители. 3х 10 скорости са една от най-широкообхватните скоростни системи, даваща дори на хора без сериозна техническа подготовка възможността да се изкачат до някоя хижа.

 

Deore манивелата е с окталинк захващане и кухи алуминиеви рамена или така наречената Hollowtech технология на Shimano. Намаляването на въртящата се маса подобрява трансфера на мощност.

 

При хидравличните спирачки не виждам нещо впечатляващо, освен може би че са задължителни за този клас и се справят добре във всякакви условия. Разбира се Liv Tempt е любителски велосипед за туризъм, а не спортен. Подобни спирачки от базов клас не са за по-агресивните, но са достатъчни за умерени карания.

 

То пък и кой ще се напъва с този велосипед, особено оборудван и с огромните балонни гуми Schwalbe Super Moto-X, който действат като допълнителен амортисьор и са само за твърди настилки, защото нямат никакви странични зъби, но пък се търкалят с минимално съпротивление и много комфортно возят.

880,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 880,00 лв.
Моля, изберете:
Подробно описание
Подробно описание

Клас:  планински 

Цвят: бял гланц

Рамка: алуминиева AluXX, хидроформована с различни дебелини на тръбите

Размер рамка: 43 см. - М , подходяща за ръст между 168-175 см.

Амортисьор: RockShox XC30 , 100 мм. ход, с настройки за твърдост и заключване

Гуми: Schwalbe Super Moto-X 27.5x2.4

Главини: Giant

Манивела: Shimano Deore FC-M552 24/32/42 зъба, кухи алуминиеви рамена (hollowtech)

Команди: Shimano Deore SL-M610

Заден дерайльор: Shimano Deore RD-М610

Преден дерайльор: Shimano Deore FD-M610

Скоростна система: 3х 10 скорости, с 10 скоростна касета с 11/34 зъба

Кормило:  700 мм. алуминиево

Спирачки: хидравлични дискови, Tektro Auriga със 160/160 мм. ротори

Тегло:  14 килограма

Състояние: Употребяван в добро техническо състояние с леки забележки по боята

Гаранция: един месец (виж гаранционните ни условия в сайта)

Доставка: с Еконт до офис, около 25 лева (виж условията)