Ghost AMR 5900, 26 цола, 3x 10 Deore XT, двойно окачване, Deore хидравлика

Ghost AMR 5900

 

Машини с пълно окачване, тип „маратон“ са едини от най-популярните и предпочитани не само у нас. Предназначение за еднодневни планински приключения, това са и най-удобните и практични велосипеди.

 

Има доста неща, които ми харесват в този велосипед.

 

FOX Flaot амортсисьор с със системата CDT. Трипозиционен преключвател за настройки на компресията. CDT (Claim, descent, trail) или отворено, полуотворено и затворено положение.

 

Трансмисията Deore XT на Shimano си е еталонът, по който може да оценим  всичко останало, а хидравличните дискови спирачки Deore са сред най-добрите по отношение на производителност, тегло и мощност.

 

Хидроформованите горни и долни тръби образуват гръбнака на велосипеда, а интересното при тях е това, че не се забелязва права линия.

 

Ghost 5900 е оборудван с конусна челна тръба, което намалява усукването й и увеличава живота на лагерите. Освен това с увеличаване диаметъра на долната главина, предната част на рамката е по-твърда и усилена.


Вертикално монтираният амортисьор се задвижва чрез криволинейна връзка и шарнири с иглени лагери, така наречената от Ghost “технология анти-клек“, за да се подобри реакцията при малки неравности. (Анти-клякането е механичното съпротивление на окачването на компресия.)

 

Вероятно защото предишният му собственик е карал велосипеда предимно по твърди настилки е смнил оригиналният FOX RP2 шок с доста опростеният Suntour Raidon, заради това, че RP2 просто няма заключване. Лоста на RP2 шока компресира въздуха в амортисьора, но няма напълно заключено положение, т.е. колкото и да е малко винаги окачването провисва.

 

AMR 5900 е с по-ниска долна конзола, което означава, че при преминаване през големи неравности е много вероятно да забием педалите в тях. Разбира се може да увеличим налягането в шока, което ще намали провисването, но пък и ще го лиши от реакция към малки неравности.

 

Както вече споменах по-горе, трансмисията XT е еталонът при този клас велосипеди. 3х 10 скорости, три верижни колелта с 24/32/42 зъба и венец касета с 11-36 зъба са повече от достатъчни за справянето с разнообразни палнински терени. Deore SLX превключватели с RapidFire + технолофията и Deore SLX + XT дерайльори.

 

Deore XT манивелата също е елитът при този клас. Ниска въртяща се маса, куха ос на външни лагери, предава мощността с минимални загуби.

 

Deore хидравличната спирачна система е допълнена от чудесните 180 мм. ротори Shimano Deore SM-RT64 и полуметални накладки, които осигуряват много спирачна мощност при всякакви натоварвания и условия.

 

Колелетата също не остъпват по клас от останалото оборудване. Deore главини, Alexrims шини и обути ня тях универсалните за този клас гуми Nobby Nic 26x2.25 на Schwalbe.

 

1 400,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 1 400,00 лв.
Моля, изберете:
Подробно описание
Подробно описание

Клас:  планински, крос-кънтри

Цвят: Черно червен мат

Рамка: алуминиева, хидроформована с различни дебелини на тръбите

Размер рамка: 47 см, подходяща за ръст над 170+ см.

Преден амортисьор: Fox Float Evolution 120 мм ход., въздушен с настройки за отскок и три позиционен лост за настройки на компресията CDT (изкачване, спускане, пътека)

Шок: Suntour Raidon с заключване

Гуми: Schwalbe Nobby Nic 26x2.25

Главини: Shimano Deore HB-M595

Шини: Alexrims

Манивела: Shimano Deore XT FC-M780, куха ос, Hollotech II външни лагери с три плочи с 24/32/42 зъба

Команди: Shimano Deore SLX SL-M670, Rapid Fire+

Заден дерайльор: Shimano Deore XT RD-M771

Преден дерайльор: Shimano Deore SLX FD-670

Скоростна система: 3x 10 скорости, със 10 скоростна касета с 11/36 зъба

Кормило:  Ghost 680 мм. 

Лапа и кормило: Ghost

Спирачки: Хидравлични дискови Shimano Deore BR-M596 с 180/180 мм.  ротори Shimano Deore SM-RT64

Тегло:  12.5 килограма

Състояние: Употребяван велосипед в добро състояние

Гаранция: един месец (виж гаранционните ни условия в сайта)

Доставка: с Еконт до офис, около 25 лева (виж условията)