Гръмотевицата...

14 януари 2024
Гръмотевицата...
Типична крос-кънтри геометрия със 68.5 челен ъгъл, 75 седалков и дългото междуосово разстояние.
 
 
Пълно окачване със 130 мм. ход на рамката, изградено от регулируемия от 110 до 130 мм. амортисьор RockShox Sektor TK комбиниран с шока RockShox ARIO RL. Thunder използва четириставната връзка Knuckle Box отзад, която според Focus подобрява представянето на велосипеда при малки неравности, позволява по-голям и оптимизиран ход.
 
 
Немците са помислили и за поддръжката на подвижният триъгълник като са измислили системата EABS (Easy Access Bearing System), която позволява лесна смяна на лагерите и регулиране.
 
 
Трансмисията на Thunder е изградена от 3x10 скорости от високите SLX/XT класове на Shimano. SLX превключватели с RapidFire+ технологията. Дерайльор отпред SLX, отзад паякообразният XT.
 
 
Три верижни колелета с 24/32/42 зъба и 10 скоростна венец касета с 11/36 зъба осигуряват огромен диапазон от предавателни числа за всякакъв терен и каданс.
 
 
Имаме и подобрен трансфер на мощност заради използваната Deore манивела, която е на куха ос и извънбордно поставени лагери.
 
 
Колелетата също са в унисон с останалото оборудване. Rodi шини, облепени с името на Focus, Concept главини, отпред на проходна ос и обути на тях Schwalbe Nobby Nic 26x2.25 + Continental XKing 26x2.2 гуми.
 
 
Спирачният комплект на Avid – Elixir 3 е допълнен от широки 180 мм. ротори и полуметални накладки за повече спирачна мощност.
 
 
Гръмотевицата (Thunder) е много добър планински велосипед с пълно окачване, лесна настройка и красив външен вид.
 
 
Повече снимки, техническото описание и цената, може да намерите тук:
 
 
Приятен ден от мен!

Вдъхновението, което някой е получил при съзерцанието на типичните действия, извършвани от тези ярко оцветени насекоми, които обичат да ни се показват върху цветята през пролетният сезон когато те резцъфтяват с характерната си красота, е причина за появата на испанската дума „mariposa” – пеперуда. Тази красота няма как да не се свърже и с Дева Мария, от където идва една част от произхода на думата...

прочети още
Specialized Rumor
14 януари 2024

Мечтата не Кети бе да кара най-невероятният велосипед през планините, сама! Но не просто някакъв велосипед, а вълшебен, който да може да я отведе далеч от скучното ежедневие. Мечтаеше си велосипеда й да я отведе на места, които никой преди това не е стъпвал. Представяше си че върти педалите по криволичещи пътеки, диша чистият планински въздух докато покорява величествените върхове на Блу Ридж...

прочети още

В един перфектен свят въздушният обем на гумата ще оптимизиран за поемане на големи удари, общото тегло на колелото ще сведено до минимум и диаметърът на гумата ще осигурява възможно най-ниското съпротивление при търкаляне, но перфектни неща няма…

прочети още