Focus Mares AX, 28 цола, 20 скорости Shimano Tiagra, дискови спирачки

Focus Mares е проектиран за феновете на циклокрос дисциплината, но освен за тренировки по оф-роуд терени, да бъде и добър градски спътник за придвижване от вкъщи до работа.

 

Геометрията на Mares е подобна както при състезателните им модели с разлика в монтажа и изработката на рамката.

 

Между другото геометрията много наподобява тази при Гравел велосипедите, разбира се като изключим малко по-разтеглената стойка типична за състезателните класове. Въпреки това обаче премествайки 40 мм. дистанционни елементи под кормилната лапа дават доста изправена, комфортна стойка типична за Гравел класа, а и забелязах, че самата кормилна лапа е доста къса и с висок ъгъл, т.е. предишният му собственик си го е конфигурирал за каране в по-изправена комфортна позиция.

 

Алуминиевата рамката е скъпо произведение, защото е с три различни дебелини на тръбите и вътрешно окабелена. Все пак ми сещеше да загладят още малко шевовете й, но като за по-бюджетен велосипед, какъвто е Марес, е супер.

 

Focus са избрали да оборудват Mares с 4-тата стъпка при шосейният клас на Shimano – Tiagra серия 4700.

 

Tiagra 4700 е най-доброто 10 скоростно изпълнение при този клас. Групсета получава всички технологии на по-високите класове с изключение на избора на материали, което го прави по-тежък от останалите и като изключим малко по-голямата загуба на мощност, заради килограмите, представянето му не се отличава по нищо от по-високите класове.

 

STI лостове с двоен контрол. Дизай на манивелата с четири рамена, взет разбира се от Dura-Ace, с 110 мм диаметър на кръга на болта (BCD) и позволяващ смяна на верижните колела на произволна конфигурация, което спестява смяна на верижни комплекти. И то с най-популярният вариант 34/50 зъба. Дерайльор с анодизирана капачка, наподобяващ и идващ от Dura-Ace класа и 10 скоростна венец касета с 12-28 зъба с много плавни преходи – красота!

 

За спирачна система Focus са избрали механичниде дискови спирачки Shimano R517. Еднобуталният спирачен апарат се регулира и обслужва изключитлено лесно, което много ми хареса и въпреки, че като модулация определено не може да се равнява със хидравлика, осигурява много спирачна мощност, според мен повече от достатъчна за подобен клас велосипед.

 

Това което ми хареса при Focus Mares е: 1. че рамката позволява да се поставят много широки гуми 2. стойката при каране е комфортна, рамката има отвори за монтаж на калници и багажник, т.е. може да го конфигурираме и в туристически велосипед. 3. Tiagra 4700 групсета се справя отлично при смяната на предавките и осигурява плавна стъпка. 4. Механични дискови спирачки, които се поддържат лесно и осигуряват достатъчно спирачна мощност.

 

С тези си предимства Mares е много добър и универсален велосипед, а това, че донякъде не се набива толкова на очи си е и другото му предимство.

850,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 850,00 лв.
Моля, изберете:
Подробно описание
Подробно описание

Клас: Комунален, Циклокрос

Цвят:  Сребрист гланц 

Рамка: Алуминиева с вътрешно окабеляване и товароносимост 130 кг. Triple Butted

Размер рамка: 56 см.- M  подходяща за ръст 170-180 см. 

Вилка: алуминиева

Гуми: Schwalbe Maraton 28x1.4

Капли: aлуминиеви DT Swiss R522

Главини: Concept

Манивела: Shimano Tiagra FC-4700 куха ос, външни лагери с две плочи с  34-50 зъба

Команди: Shimano Tiagra 4700

Преден дерайльор: Shimano Tiagra FD-4700

Заден дерайльор: Shimano Tiagra RD-4700  

Скоростна система: 20 скорости със 10 скоростна плоча с 11-28 зъба 

Кормило:  алуминиево  480 мм. 

Спирачки: механични дискови Shimano R517 със 160/160 мм. ротори 

Седалка: SelleItalia X2

Тегло: 11.5 килограма

Състояние: Употребяван велосипед в добро техническо състояние с леки охлузвания по рамката

Гаранция: един месец (виж гаранционните ни условия в сайта)

Доставка: с Еконт до офис, около 20 лева (виж условията)