Cube Attention, 29 цола, RockShox, 2x 11 Shimano XT, дискови спирачки

Внимание!


Cube Attention е третата стъпка при планинският клас велосипеди на голямата марка и като такъв си личи, че са се постарали повече с оборудването му.

 

 

Ако при другите марки класовете са обозначени с цифри, при Cube са обозначени с имена, като всеки един клас нагоре означава по-висок клас оборудване.

 

 

Алуминиевите тръби на рамката са изработени чрез хидроформоване, при което част от излишният материал е отнет за да се олекоти рамката, но без да се прави компромис със здравината й. През последните години вътрешното окабеляване е стандарт, който много производители спазват за да постигнат по-изчистени линии и донякъде да защитят кабелите и маркучите от нараняване, както забелязваме и при Attention това е така.

 

 

Геометрията е типична за един планински крос-кънтри твърдак. Сравнително стръмен челен ъгъл, комбиниран от стръмен седалков и дълго междуосие правят велосипеда много отзивчив на управление и стабилен при каране по неравен терен. Тъй като все пак това не е състезателен велосипед, стойката при каране е по-висока заради по-дългата челна тръба, но ако искаме винаги можем да свалим с няколко сантиметра кормилото като преместим 40 мм.-вите дистанционни елементи над кормилната лапа и постигнем малко по-аеродинамична стойка.

 

 

Оборудването на Attention идеално съвпада с намеренията, с който е създаден. Имаме един сравнително базов амортисьор RockShox Recon, който се справя добре с абсорбирането с дребни до средни удари и освен, че има настройки за отскок е оборудван и с дистанционен бутон за заключването му - чудесно приспособление с което лесно може да преконфигурираме окачването в движение.

 

 

Трансмисията е изградена от най-широкообхватната 2х11 скоростна система управляване чрез високите Deore SLX/XT класове на Shimano. Това е може би най-добрата комбинация за един крос-кънтри твърдак. Плавни стъпки за поддържане на любим каданс. Предавателни отношения за всякакъв терен и безкомпромисно управление без значение от терена и ситуацията. Deore XT М8000 дерайльора е с опция за заключване на стабилизатора, като при включен режим вероятността да падне веригата или да не сменим правилната предавка е сведена до минимум.

 

 

Малко по-базово изпълнени е спирачната система, но при крос-кънтри велосипедите се предполага, че използването й няма да е толкова активно колкото при ендуро или даун хил-а, затова в повечето случаи е абсолютно достатъчна. Разбира се винаги може да постигнем повече спирачна мощност ако сменим дисковете с по-твърди и поставим полуметални накладки.

 

 

Като теглим чертата накрая, получаваме един много добър планински велосипед, с който може да тренираме, да се придвижваме до работа, да обикаляме планините или с две думи, да караме където си пожелаем.

1 300,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 1 300,00 лв.
Моля, изберете:
Подробно описание
Подробно описание

Клас:  планински

Цвят: червен гланц

Рамка: алуминиева Ultralight 

Размер рамка:  46 см. -  М подходяща за ръст между 170cм. - 178cм.

Амортисьор: RockShox Recon, 100 мм. ход, въздушен, с настройки за отскок и дистанционен бутон за заключване

Гуми: Continental RaceKing 29x2.2

Шини: алуминиеви Schurmann SDR19

Манивела: Shimano FC-MT700, куха ос, извънбордно поставени лагери, две верижни колелета с 26/36 зъба

Превключватели: Shimano Deore SLX SL-M7000 RapidFire+

Преден дерайльор: Shimano Deore SLX FD-M7000

Заден дерайльор: Shimano Deore XT RD-M8000, със заключване на стабилизатора

Скоростна система: 2х 11 скорости със 11 скоростна венец касета  с 11-42 зъба

Кормило:  Cube 720 мм.

Спирачки: хидравлични дискови Shimano BR-МТ200 със 160/160 мм. ротори

Седалка: Cube Nature

Тегло: 14 килограма

Състояние: Употребяван велосипед в добро състояние

Гаранция: един месец (виж гаранционните ни условия в сайта)

Доставка: с Еконт до офис, около 25 лева (виж условията)