Canyon Vader 10 карбон, 26 цола, 30 скорости, двойно FOX окачване, Full Deore XTR

Каньон Вейдър..

 

Едва ли някой немец е избрал това име заради антагониста, примемен към тъмната страна – Дарт Вейдър от сагата Междузвездни войни, но определено е бил вдъхновен като Джордж Лукас от немско-холандската дума ватер/вадер, означаваща „Баща“.

 

Може много да гадаем какво стои зад името му, но определено немците са искали да подчертаят дори при избора на име, върховият клас на творението си.

 

И определено са успели..

 

Интересно е, че гущерът – лого, украсява велосипедите им само за две години от 2014 до 2016 и след това е променен. Лично на мен гущерът ми изглежда много по-оригинално от планинските върхове – следващото лого, които ми изглеждат доста по-семпло, но пък хубавото е, че велосипедите с гущера са един вид рядка колекционерска серия, особено този върхов модел.

 

Вейдър е професионален спортен велосипед за маратонски дисцпилини по планиснки и горски пътеки или така нареченият клас – Trail.

Този велосипед е събрал в себе си всички технологии и достижения на инженерната мисъл. Погледнат дори от не професионалист Вейдър изглежда извънземно, а когато започнеш да го оглеждаш внимателно оставаш впечатлен от всеки негов детайл.

 

Навсякъде се забелязват надписите на върховият спортен сет на японците от Shimano – XTR, както лисичата опашка – лого отново на едни от най-високите класове окачвания.

 

С широкообхватната скоростна система, изградена от върховият XTR клас на Shimano, могат да се преодолеят всякакви планински терени без никаква загуба на мощност. Тоест ритъма на въртене не се променя с промяна на терена, заради бързата и точна смяна на предавките.

 

Разбира се по-високата мощност идва от всеки движещ се елемент и от максимално олекотената обща конструкция. Карбоновата рамка, както и най-високият планински групсет, използван при конфигурирането, са причина за огромната лекота с която се движи велосипеда.

 

Средно движение с XTR манивела и Hollowtech II технологията – куха ос с външни лагери. Проходни оси, XTR главини и DT Swiss шини са достатъчно показателни за класа му. Тук единствено педалите ми стоят неадекватни, но вероятно предишният му собственик не е бил спортист, а любител. Това си личи и по това, че рамката няма нито една драскотина по рамката под средното движение – там където много често може да се срещнат драскотини и олющване от камъчета при велосипеди които активно са карани и по предназначение.

 

120 милиметровото окачване е достатъчно чувствително и буквално залепя велосипеда по планинските пътеки, а гумите Schwalbe Magic Mary са може би най-добрите гуми за почти всички писти и условия. Здрави раменни шипове за максимално странично сцепление и в завой при кален терен. Ъглови шипове с V-образни канали между тях за още по-добро сцепление и т.н, и т.н. все най-доброто за класа си.

 

В унисон с останалото оборудване е и спирачната система. XTR спирачни апарати с широки керамични бутала за по-голяма мощност и с много по-бърза реакция при екстремни спирания.

 

180/160 милиметрови ротори с Ice технологията – двуметална конструкция със специялни канали за по-добро разсейване на топлината. Въобще най-доброто в класа си.

 

До сега не съм имал велосипед с подобно оборудване и съм радостен, че се докосвам до такъв връх във велосипедостроенето.

 

 

 

1 700,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 1 700,00 лв.
Моля, изберете:
Подробно описание
Подробно описание

Клас:  планински спортен крос кънтри

Цвят: черен гланц

Рамка: Карбон

Размер рамка: 52 см L, подходяща за ръст между 180-190 см.

Преден амортисьор: FOX Racing Shox 120 мм, въздушен с ребаунд

Заден амортисьор: FOX Float RP2 120мм.

Гуми: Schwalbe Magic Mary 26 x 2.35 

Капли: DT Swiss X430 

Главини: Shimano Deore XTR HB-M988, 985 с проходни оси

Курбел: Shimano Deore XTR FC-M980, куха ос, Hollotech II външни лагери

Команди: Shimano Deore XTR SL-M980, Rapid Fire+

Заден дерайльор: Shimano Deore XTR RD-M980

Преден дерайльор: Shimano Deore XTR FD-M981

Скоростна система: 30 скорости, със 10 скоростна касета с 11/36 зъба

Кормило:  670 мм

Лапа и кормило: Ritchey

Спирачки: Хидравлични дискови Shimano Deore XTR BL-M985 с 180/160 мм ротори SM-RT98 с ICE Technology 

Тегло: 13 килограма

Състояние: Много добро

Гаранция: един месец (виж гаранционните ни условия в сайта)

Доставка: с Еконт до офис, около 25 лева (виж условията)