Остроопашатият Bulls

1 март 2023
Остроопашатият Bulls
 
Харесвам детско-юношеските модели на немската Bulls, защото са оборудвани с всичко необходимо както за града, така и за туристически пътеки и паркове.
 
Здрава алуминиева 7005 рамка с висок челен ъгъл и балансирана геометрия с всякакви отвори за лесно доконфигуриране и поставяне дори на багажник.
 
Кормилото е с умерена ширина и леко повдигнато, а ергономичните ръкохватки дават усещане за стабилност. Платформата им осигурява добра опора за китката, а рогата са за по-удобен захват при дълги туристически разходки.
100 милиметров амортисьор обира добре дребните неравности по пътя, а по-широките гуми правят велосипеда по-устойчив в завои. За по-добро сцепление и допълнително омекотяване, движейки се в планината, гумите могат да се оставят с по-ниско налягане.
 
21 скоростната система с палцови команди е достатъчна за преодоляването на кварталните нанагорнища и планински терени с умерен наклон.
 
Харесва ми и това, че всички велосипеди на Bulls от този клас са конфигурирани с добра осветителна система автономно захранена от динамо поставено в предната главина. Натискаш бутона на осветлението и включваш както фара, така и стопа.
Разбира се не са пропуснали да му добавят и практични, олекотени калници и степенка.
 
Остроопашатия Bulls е добър детско-юношески велосипед, предлагащ широк диапазон от възможности за експериментиране и движение във всяка среда, а непретенциозното му оборудване го прави и лесен за поддръжка.
 
А ако някой иска да види повече негови снимки, скучното техническо описание и цената, нека цъкне на линка по-долу:
 
Приятен, слънчев ден от мен!

Вдъхновението, което някой е получил при съзерцанието на типичните действия, извършвани от тези ярко оцветени насекоми, които обичат да ни се показват върху цветята през пролетният сезон когато те резцъфтяват с характерната си красота, е причина за появата на испанската дума „mariposa” – пеперуда. Тази красота няма как да не се свърже и с Дева Мария, от където идва една част от произхода на думата...

прочети още
Specialized Rumor
14 януари 2024

Мечтата не Кети бе да кара най-невероятният велосипед през планините, сама! Но не просто някакъв велосипед, а вълшебен, който да може да я отведе далеч от скучното ежедневие. Мечтаеше си велосипеда й да я отведе на места, които никой преди това не е стъпвал. Представяше си че върти педалите по криволичещи пътеки, диша чистият планински въздух докато покорява величествените върхове на Блу Ридж...

прочети още
Гръмотевицата...
14 януари 2024

Навсякъде в планината, така немците са описали своят модел Thunder и наистина можем да се съгласим с тях, нали?

прочети още