Bulls Copperhead 3, модел 2023, 29 цола, 2х11 Deore XT, RockShox Judy

Copperhead 3 бих сравнил с Reaction TM na Cube, защото по клас и оборудване, а и по цена е подобна на него.
Рамка..
 
 
За разлика от Cube-тата, където класовете се различават по наименованието, при Булс нещата са по-прости. 1, 2, 3 и започваш да се досещаш, че колкото по-голямо числото, толкова по-добро е изпълнението.
 
 
Рамка...
 
Рамката е от по-скъпите изпълнения, защото освен, че е минала допълнителна обработка на шевовете, е и с три различни дебелини на тръбите. 3-2-1 мм. дебелина. 3 при критичните участъци и изтънена в по-малко критичните, за постигане на лекота, но без компромис със здравината й.
 
 
Геометрия..
 
Типична за XC класа. Стръмен челен и седалков ъгъли, дълго междуосие, но висока челна тръба. Много наподобява на състезателните, но са й убили част от агресията. Все пак идеята при конструирането й е да ни постави в по-изправена, комфортна позиция за по-дълги, туристически карания в планината, а не за спортни постижения.
 
 
Окачване..
 
Медната глава (copperhead) е оборудван с RockShox Judy Gold RL амортисьор. Новото Judy определено е подобрено в сравнение със старите модели и въпреки, че му липсва технологията оптимизираща въздушната пружина, чрез по-голям отрицателен обем или така наречената от RockShox – DebonAir, която цели да осигури по-еластичен начален ход, по-добро сцепление и повишена чувствителност към малките неравности по пътеката, си има настройки на компресията и дистанционен бутон за заключването й. Разбира се за да направим каквато и да е разлика в работата на окачванията, трябва да сме навъртели поне 500 километра по планинските пътеки и разбира се да сме изпробвали различните настройки, както и да сме си поиграли достатъчно с въздушния й обем. С две думи, вилката е повече от добра за каране по-планински пътеки с малки неравности.
 
 
Трансмисия..
 
2х 11 скоростна система с две верижни колелета с 26/36 зъба и венец касета с 11/42 зъба са може би най-доброто и максимума който може да искаме при в този клас. Подобна комбинация осигурява много плавни преходи при които загубата на мощност, ако въобще има такава, са минимални. Просто въртиш, превключваш на различна предавка, без значение от терена и натоварването, и единственото което усещаш е по-голяма лекота. Даже в началото може да свалиш поглед към верижните колелета за да видиш дали въобще си ги сменил. Deore превключватели с RapidFire и Deore XT дерайльор се справят отлично, а и винаги може да използваме опцията за заключване на стабилизатора за да изключим възможността при преминаване през неравен терен, когато веригата подскача, да не включим желаната предавка.
 
 
Спирачки...
 
Shimano BR-MT410 е спирачка от базов клас. Може да разчитаме на нея при всякакви условия, но определено по-агресивните от нас биха искали нещо по-добро. Принципно при XC класа не се предполага сериозно използване на спирачната система, защото всяко използване означава загуба на енергия. Разбира се за да се научим да използваме по-малко спирачките си трябва не малко опит, но така е и при автомобилите, по агресивните карат с максимални загуби използвайки на максимум газта и след това спирачката да стигнат от светофар, до светофар : )
 
 
Колелета..
 
Bulls шини и по-базов комплект главини, отпред все пак на проходна ос, за пестене на разходи и постигане на по-атрактивна пазарна цена, но пък за радост доста сериозната и състезателна гума Racing Ralph на Schwalbe.
 
 
Copperhead 3 бих нарекъл първата стъпка към високите класове и определено е такъв като изпълнение и представяне.
1 600,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 1 600,00 лв.
Моля, изберете:
Подробно описание
Подробно описание

Клас:  Планински, трайл, крос кънтри

Цвят: черен мат

Рамка: алуминиева 6061 Triple butted  

Размер рамка:  56 см.- XL подходяща за ръст между 185 - 193 см.

Преден амортисьор: RockShox Judy Gold RL-R, въздушен, 100 мм. ход с настройки за отскок и дистанционно заключване

Шини: Bulls XC21

Главини: Shimano HB-MT400 на проходнa ос, отпред, Shimano FH-RS35, отзад

Гуми: Schwalbe Racing Ralph  29.2.25 

Манивела: Shimano FC-MT600, куха ос, извънбордно поставени лагери, с две плочи с 26/36 зъба

Команди: Shimano Deore SL-M5100 Japan, RapidFire+

Преден дерайльор: Shimano Deore FD-M5100

Заден дерайльор: Shimano Deore XT M8000-SGS със заключване на стабилизатора

Скоростна система: 11 скорости 1x11, със 12 скоростна венец касета с 11-42  зъба

Кормило:  алуминиево 6061 Bulls Double Butted

Седалка: Bulls

Спирачки: хидравлични дискови Shimano BR-MT401, с 180/180 мм. ротори SM-RT30

Тегло: 14 килограма

Състояние: Употребяван велосипед в добро състояние

Гаранция: един месец (виж гаранционните ни условия в сайта)

Доставка: с Еконт до офис, около 25 лева (виж условията)