Bulls Copperhead 2, 27.5 цола, 2023 модел, 2x 11 Deore, Suntour XCR, дискови спирачки

Copperhead 2стои някъде в средата на продуктовата гама на немската Bulls и като такъв се отличава с характерните черти в този клас и позиция. Ето какви са те:

 

Рамка:

 

Олекотена рамка, т.е. при хидроформоването са отнели част от материала от по-малко критичните зони, за да намалят цената и да я направят по-лека, без разбира се да я лишават от нужната й здравина. Забелязва се вътрешното й окабеляване, високата челна тръба и отворите за монтаж на калници, багажник и степенка, т.е. идеята е широкообхватно приложение за любители. Между другото цифрите на геометрията почти не са променени при тези класове, освен монтажа им.

 

Трансмисията на Copperhead ще опиша малко по-долу, защото преди нея мисля, че по-важни са 27.5 инчовите колелета.

 

27.5 инчовите колелета дават най-доброто от двата свята – на 26 и 29 инчовите. По-нисък център на тежестта, по-висок въртящ момент (по-лесно задвижване) и по-голяма маневреност. Според мен за любителски велосипед, 27.5 инчовите колелета са оптималният вариант, разбира се това е лично мнение. 29 инчовите определено имат някои предимства предимно при високите скорости и при по-суровият терен, но тези разлики са минимални. По-ниският център на тежест, осигурява по-добро сцепление в завой, в комбинация с по-лекото задвижване на велосипеда е идеален вариант за любители, които обичат спокойните разходки и карането по туристически пътеки.

 

Окачване:

 

100 мм. ход Suntour XCR. Ако трябва да кажа нещо повече, то е, че тази вилка е подходяща за тежки карачи, които могат да използват пълният и потенциал. Под потенциал разбирам, пълен 100 мм. при сериозни удари и по-меко усещане в началният й ход. По-леките от нас ще използват най-много половината от хода й, а останалата половина ще ни се стори доста дървена.

 

Трансмисия:

 

2х 11 предавки управлявани от Deore серия 5100. Определено повече са се постарали тук. Две верижни колелета с 26-36 зъба отпред и венец касета с 11-42 зъба отзад осигуряват плавни стъпки и, както много пъти съм споменавал, са достатъчни да задоволят и най-претенциозните карачи. Всеки може да кара с любимият си каданс и да преодолее всякакви планински терени. Дори задният дерайльор 5120 е с опцията за заключване на стабилизатора, която опция почти премахна възможността от падане на веригата при каране по силно неравен терен, защото премахва подскачането й.

 

Базов спирачен комплект MT201 допълнен от по-широки 180 мм. ротори за повече спирачна мощност. Вероятно всеки от нас е карал с подобен спирачен комплект и ще каже, че му е бил повече от достатъчен, даже карайки малко по-агресивно. Проблемът на тези спирачки е в това, че ресурсът им е по-малък, заради използваните материали и уплътнения, имат по-малки бутала, от примерно MT401 и са по-бедни от към настройки.

 

Останалите компоненти са фирмени STYX, разбира се за да спестят част от разходите и постигнат по-атрактивна пазарна цена.

 

От казаното до тук става ясно, че Copperhead 2 е универсален планински велосипед, добър както за ежедневно каране в градска среда, така и за съботно-неделни разходи в планината.

1 150,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 1 150,00 лв.
Моля, изберете:
Подробно описание
Подробно описание

Клас:  планински

Цвят: черен мат

Рамка: алуминиева олекотена с различни дебелини на тръбите

Размер рамка:  56 см.  XL подходяща за ръст между 185cм. - 193cм.

Амортисьор: Suntour XCR, 100мм. ход, с настройки за твърдост и заключване

Гуми: Schwalbe Rapid Rob 27.5x2.25

Шини: WTB XC25 lite

Главини: FORMULA DC-1422RQR

Манивела: Shimano Deore FC-M5100, куха ос, извънбордно поставени лагери, две плочи с 26/36 зъба

Превключватели: Shimano Deore SL-5100

Преден дерайльор: SHIMANO Deore SL-5100

Заден дерайльор: SHIMANO Deore RD-M5120 със заключване на стабилизатора

Скоростна система: 2х 11 скорости със 11 скоростна венец касета  с 11-42 зъба

Кормило:  Styx 710 мм. алуминиево с ръкохватки Ergon 

Спирачки: хидравлични дискови Shimano BL-MT201 със 180/180 мм. ротори

Седалка: BULLS Sportive Ergo

Тегло: 12.6 килограма

Състояние: Употребяван велосипед в много добро състояние

Гаранция: един месец (виж гаранционните ни условия в сайта)

Доставка: с Еконт до офис, около 25 лева (виж условията)