Bosch Performance Line..

2 октомври 2022
Bosch Performance Line..
Имал съм два велосипеда от които единият бе с 12 000 пробег, а другия със 8 хиляди и при двата моторите работеха тихо, без никакъв притеснителен шум.
 
 
Когато ми дойдат мотори с подобен пробег винаги ги отварям, почиствам, гресирам, за да съм сигурен, че когато ги продам, новият собственик няма да има никакви проблеми с тях или поне за следващите 4000-5000 километра, разбира се зависи от условията при които се карат и дали старателно се почистват с водоструйката..
 
 
Вероятно няма да е далеч момента, в който някой в България ще измисли как да "превърта" километрите на електрическите велосипеди за да задоволи невежото потребителско търсене, досущ както при автомобилите. По този начин доверието, че си си купил добра машина е задоволено с ... няколко цифри. Друг е въпроса дали въобще някой разбира какво стои зад тези цифри и дали някой е направил нужната профилактика на мотора, е друг въпрос, но звучат по-убедително, нали.
 
 
Профилактика на електромотор може да си направите и сами, отнема около час и са ви нужни няколко инструмента за това. Все пак ако не сте сигурни какво правите е по-добре да занесете електромотора в сервиз и да се надявате, че хората там ще са достатъчно компетентни и съвестни за да ви го обслужат както трябва.
 
 
Профилактиката се прави на около 5000 километра, но в зависимост от средата в която е каран велосипеда, може и по-често.
 
 
И не се лъжете по разни цифри, а се заслушайте в работата на мотора. Може пробега да му е малък, а да претоварван и да работи шумно, но може и да е на 12 000 километра и да звучи досущ е излязъл току що от фабриката.
На снимката почистване на Bosch Performance Line и необходимите за това инструменти: Клещи за зегерки, инструмент за сваляне на курбел.
Axess Debris
11 март 2023

Axess Debris е проектиран да осигури гладко и комфортно каране, независимо дали пътуваме до работа, обикаляме градските паркове или решим да покараме по някоя горска пътечка в планината...

прочети още

Харесвам детско-юношеските модели на немската Bulls, защото са оборудвани с всичко необходимо както за града, така и за туристически пътеки и паркове......

прочети още

Погледнат отдалеч, веднага се забелязва, че Merida Big Ninety Nine е върхов клас планински велосипед. Лисичата опашка, лого на американската компания известна с върховите си класове окачвания, в комбинация с японският Deore SLX скоростно-коменден сет и SLX хидравликите с 203 мм XTR ротори и педали комбиниращи удобството на педалната платформа и ефективната SPD система, са повече от достатъчни показатели за това.

прочети още