Boardman FS Team 650b, 27.5 цола, 2x10 скорости, Sram X7, двойно RockShox окачване

Boardman FS Team е крос-кънтри велосипед с балансирана геометрия и добър избор на оборудване

 

Геометрията е със сравнително високи седалков и челен ъгли, но не много дълго междуосие, което прави велосипеда доста маневрен и отзивчив на управление, добър за каране по плавни пътеки без сериозни препятстия по тях.

 

Рамката е с три различни дебелини на тръбите, с изгладени заварки наподобяващи карбоновите рамки и допълнително усилени в зоните с по-високо натоварване. Челната тръба е конусовидна, долната тръба е широка, а горната овална, което осигурява допълнителна здравина и твърдост на рамката и отпред.

 

Седалковата тръба е извита назад, което създава задно положение на седлото и за да се постигне балансирана позиция при педалиране вероянто ще трябва седалката да се придвижи напрад по релсите, особено и заради използваният RockShox Monarch шок, който има само настройки за отскок и ако не се настрои правилно може да създаде усещането за висока предна част, тъй като се потавя дълбоко в хода си. Това може и да е добре при спусканията, но на пътеката определено трябва да си поиграем с въздушния обем за да постигнем прилично поведение.

 

Вилката RockShox Sektor се вгражда в рамката с конусна кормилна тръба и се свързва с предното колело с 15 милиметрова ос, което увеличава здравината на предницата. Стоманените тръби на Sektor добавят малко тегло, но пък са с добра настройка на отскока и лесен регулатор на компресията при ниска скорост.

 

С подобен избор на окачване винаги трябва малко да си поиграем с въздушният обем, но пък след като го настроим според нашите предпочитания, ще останем доволни от работата му.

 

И може би за да постигнат разумна цена, цялото останало оборудване, като изключим някой фирмени компоненти, е от групата на SRAM.

 

Скоростно-команден сет SRAM X5, X7 е приблизително равен като производителност и клас на Shimano Deore, Deore SLX. Дерайльора X7 Type 2 е с здрава пружина, ролкови лагери и заключване на стабилизатора, което означава, че веригата подскача много по-малко, а с бутона Cage Lock може да свалим лесно и задното колело. Просто бутаме стабилизатора на веригата напред и го заключваме, като така освобождаваме веригата и лесно сваляме колелото. След като го поставим обратно, натискаме пак бутона и стабилизатора оптяга веригата.

 


По-интересна ми бе FSA Comet манивелата с двете си верижни колелета с 27 и 42 зъба, комбинирана с касета с 11, 36 зъба осигуряваща предавателно отношение от 508%. 2х има голям смисъл ако караме на сравнително равен терен, отколкото по силно неравен, защото по-малките стъпала ни позволяват да поддържаме предпочитания каданс при по-незабележими промени в терена. Обхвата на подобна трансмисия е чудесен избор както за фитнес велосипед, така и за изкачване на разнообразни планински терени.

 

Спирачната система е от базовия клас на Avid – Elixir 1, но пък е допълнена с по-широкият 170 мм. ротор отпред, за по-голяма спирачна мощност. За любители е достатъчна, но не и за агресивни карачи.

 

Колелетата са доста приятно изпълнени. Boardman главини, отпред на проходна ос, Mavic X319 шини и обути на тях X-King 27.5x2.2 на Continental.

Останалите компоненти, както споменах по-горе, са фирмени – кормило и кормилна лапа, колче за седло, седалка – Boardman.

 

Boardman FS Team е велосипед за любители които търсят добър планински велосипед с пълно окачване и на прилична цена.

1 500,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 1 500,00 лв.
Моля, изберете:
Подробно описание
Подробно описание

Клас:  Планински, крос-кънтри, трайл

Цвят: Черен гланц

Рамка: алуминиева с три различни дебелини на тръбите

Размер рамка:  46 см., подходяща за ръст 175 cм. - 185 см.

Преден амортисьор: RockShox Sektor Silver RL, въздушен с 130 мм. ход с настройки за отскок и заключване

Шок: RockShox Monarch, въздушен с настройки за отскок 

Гуми: Continental X-King 27.5x2.2

Главини: Boardman на проходни оси

Шини: Mavic X319

Maнивела: FSA Comet 368, куха ос, външни лагери с две плочи с 27,42 зъба

Команди: SRAM X5

Преден дерайльор: SRAM X5

Заден дерайльор: SRAM X7 Type 2 със заключване на стабилизатора

Скоростна система: 20 скорости с 10 скоростна касета с 11/36 зъба

Кормило:  алуминиево Boardman e4P 700 мм.

Спирачки: хидравлични дискови Avid Elixir DB3 с 170x160 мм. ротори 

Седалка: Boardman E4P

Тегло: 14.5 килограма

Състояние: употребяван велосипед в добро състояние

Гаранция: един месец (виж гаранционните ни условия в сайта)

Доставка: с Еконт до офис, около 35 лева (виж условията)