Швейцарският планински велосипед - BMC Teamelite

25 ноември 2022
Швейцарският планински велосипед - BMC Teamelite
Явно швейцарците са искали да подчертаят не само с оборудването класа на велосипеда, та дори и при името му фигурира думата „елит“.
 
 
Личи си, че е велосипед за планината.
 
 
И въпреки, че не може да говорим за скорост само с една плоча с 36 зъба отпред, веднага се забелязва късата тръба на главата която държи кормилото агресивно ниско над 29 цоловите колелета.
 
 
100 милиметровото въздушно RockShox Recon окачване се справя много добре при изкачването и карането по горско-планински пътеки с не много големи препятствия. На пръст разстояние от ръкохватката се намира удобен бутон, с който лесно се заключва и отключва амортисьора. Така лесно може при изкачванията да заключиш амортисьора, а при спусканията да го отключиш за по-голям контрол и лекота.
 
 
Разтоварен от допълнителната мисъл за превключване на част от скоростните предавки, водача много по-лесно запазва мощността при въртене, а и плоча с 32/36 зъба си е универсална в планината. Добавянето на втора е нужно само когато става въпрос за скорост, но при тази конфигурация високата скорост е изключена. За сметка на това пък 11-те скоростни плочи отзад дават нужните предавателни числа за планината без да се припокриват.
 
 
Предаването на мощност е олекотено чрез използваната кухата ос с външни лагери при средното движение и проходните оси в комбинация с Deore главините при останалите две.
 
 
Добро сцепление и устойчивост в завои предлагат широките 2.25 гуми, а за спирането може да се разчита на японската хидравлика Shimano Deore със 180 милиметровите си ротори.
 
 
Спирачната система бих я „засилил“ с по-големи ротори подходящи за полуметални накладки ако ще правя дълги спускания, но ако съм решил да катеря или да карам умерено, това не е необходимо, а и, както казах, скоростта при тази конфигурация е изключена или почти изключена.
 
 
BMC Teamelite е за тези от нас, които искат да имат добър велосипед в планината.
 
 
Рамката е с един от най-ниските размери, което е рядкост, и е подходяща за хора с ръст над 170 см.
 
Повече техническа информация, снимки и цената, може да намерите тук: https://rmaniabikes.com/bg-product-details-63.html
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Личи си, че този велосипед е конфигуриран за дълги турстически разходки заради регулируемата си кормилна лапа и чудесните ръкохватки на Ergon с упори за китките и рога за по-удобен захват и по-ниско въздушно съпротивление....

прочети още