• Начало »
  • Новини »
  • “Традиция, която ще преобрази живота на хиляди критично болни деца в Европа”

“Традиция, която ще преобрази живота на хиляди критично болни деца в Европа”

7 септември 2023
“Традиция, която ще преобрази живота на хиляди критично болни деца в Европа”
През далечната 2002 година 11 любители ентусиасти от Дания завършват престижното състезание, обиколка на Франция – Тур Дьо Франс.
 
 
Каузата, за която са се борили тези няколко любители и подкрепена от няколко спонсора, е, да съберат средства и да ги дарят в полза на деца със сериозни здравословни проблеми.
 
 
Състезанието завършва и тези няколко любители се връщат в родината си с огромните 5100 евро, които веднага даряват на детското онкологично отделение в университетската болница в Одензе и с това поставят началото на традиция, която ще продължи да трансформира живота на хиляди критично болни деца в Европа през следващите две десетилетия.
Добрата кауза за която се борят Rynkeby запалва искрата на много други любители, а през 2013 и италианската Bianchi ги подкрепя, като през следващите години осигурява над 4000 велосипеда за отбора.
 
 
Така от далечната 2002 година до сега са събрани колосалните 46,204,985 €, а за каузата участват 2100 участници от 54 отбора, от 7 различни държави, всичките обединени от една кауза – да помогнат на повече деца в борбата с рака.
Този велосипед на Bianchi е символ точно на тази кауза, за която се борят вече толкова много хора. Може да видите на вилката му и знамената на всички държави, които участват в нея, както и за какво се борят – изписано на задният триъгълник.
 
 
Що се отнася до велосипеда. Велосипеда е от спортната серия на Bianchi, тежи 8.7 килограма и е оборудван с високият Shimano 105 серия R7000 групсет. Много добра основа и за надграждане, примерно с едни по-висок клас колелета би стоял по-добре.
 
 
Дали е красив, красив е да, а най-красивото в него е каузата за която е сътворен.

Вдъхновението, което някой е получил при съзерцанието на типичните действия, извършвани от тези ярко оцветени насекоми, които обичат да ни се показват върху цветята през пролетният сезон когато те резцъфтяват с характерната си красота, е причина за появата на испанската дума „mariposa” – пеперуда. Тази красота няма как да не се свърже и с Дева Мария, от където идва една част от произхода на думата...

прочети още
Specialized Rumor
14 януари 2024

Мечтата не Кети бе да кара най-невероятният велосипед през планините, сама! Но не просто някакъв велосипед, а вълшебен, който да може да я отведе далеч от скучното ежедневие. Мечтаеше си велосипеда й да я отведе на места, които никой преди това не е стъпвал. Представяше си че върти педалите по криволичещи пътеки, диша чистият планински въздух докато покорява величествените върхове на Блу Ридж...

прочети още
Гръмотевицата...
14 януари 2024

Навсякъде в планината, така немците са описали своят модел Thunder и наистина можем да се съгласим с тях, нали?

прочети още