• Начало »
  • Новини »
  • “Традиция, която ще преобрази живота на хиляди критично болни деца в Европа”

“Традиция, която ще преобрази живота на хиляди критично болни деца в Европа”

7 септември 2023
“Традиция, която ще преобрази живота на хиляди критично болни деца в Европа”
През далечната 2002 година 11 любители ентусиасти от Дания завършват престижното състезание, обиколка на Франция – Тур Дьо Франс.
 
 
Каузата, за която са се борили тези няколко любители и подкрепена от няколко спонсора, е, да съберат средства и да ги дарят в полза на деца със сериозни здравословни проблеми.
 
 
Състезанието завършва и тези няколко любители се връщат в родината си с огромните 5100 евро, които веднага даряват на детското онкологично отделение в университетската болница в Одензе и с това поставят началото на традиция, която ще продължи да трансформира живота на хиляди критично болни деца в Европа през следващите две десетилетия.
Добрата кауза за която се борят Rynkeby запалва искрата на много други любители, а през 2013 и италианската Bianchi ги подкрепя, като през следващите години осигурява над 4000 велосипеда за отбора.
 
 
Така от далечната 2002 година до сега са събрани колосалните 46,204,985 €, а за каузата участват 2100 участници от 54 отбора, от 7 различни държави, всичките обединени от една кауза – да помогнат на повече деца в борбата с рака.
Този велосипед на Bianchi е символ точно на тази кауза, за която се борят вече толкова много хора. Може да видите на вилката му и знамената на всички държави, които участват в нея, както и за какво се борят – изписано на задният триъгълник.
 
 
Що се отнася до велосипеда. Велосипеда е от спортната серия на Bianchi, тежи 8.7 килограма и е оборудван с високият Shimano 105 серия R7000 групсет. Много добра основа и за надграждане, примерно с едни по-висок клас колелета би стоял по-добре.
 
 
Дали е красив, красив е да, а най-красивото в него е каузата за която е сътворен.

Личи си, че този велосипед е конфигуриран за дълги турстически разходки заради регулируемата си кормилна лапа и чудесните ръкохватки на Ergon с упори за китките и рога за по-удобен захват и по-ниско въздушно съпротивление....

прочети още
Canyon Spectral
22 юли 2023

Когато видиш красивото, златисто, молибденово дисулфитно покритие по тръбите на окачването, в комбинация с може би единственият достоен за подобен клас цвят – черният, ти е ясно, че тук става въпрос за върхов клас велосипед...

прочети още