Велосипедът

24 октомври 2021
Велосипедът
Велосипеда е едно от уникалните човешки изобретения, което ни носи огромно удоволствие, спокойствие и свобода придвижваки се с него.
Не трябва да плащаш данък за да го притежаваш, нямаш почти никакви законови ограничения, можеш да го караш където и както си искаш, даже придвижването в натоварения градски трафик от стрес се превръща в удоволствие.
 
Може да спреш на слънчевата пейка в парка и да се полюбуваш на грейналото слънце или пеещите птици, да пийнеш кафе или просто да се зарееж в жужащия около теб трафик, все едно ти не си част от него.
 
През последните две години все повече оценяваме и търсим свободата си, свободата, която все повече ни отнемат. И колкото повече ни я отнемат от едно място, толкова повече я търсим и намираме в друго и винаги така е било и така ще бъде. И не, не ми е стресово да карам в натовареният софийски трафик, по-стресово ми е да съм затворен в тенекията наречена кола, изолиран от света, природата и себе си..
Stevens Izoard
26 ноември 2023

Кръстен на известният Col d'Izoard планински проход в Алпите, който е и част от престижното колоездачно състезание във Франция- Тур дьо Франсе, Izoard e тренировъчен велосипед, който се отличава с уверено управление, ниско тегло и доста мощност.

прочети още
Biomega New York City
26 ноември 2023

Как да не се радваш на работата си, като всеки ден срещаш нещо уникално...

прочети още