Велосипедът

24 октомври 2021
Велосипедът
Велосипеда е едно от уникалните човешки изобретения, което ни носи огромно удоволствие, спокойствие и свобода придвижваки се с него.
Не трябва да плащаш данък за да го притежаваш, нямаш почти никакви законови ограничения, можеш да го караш където и както си искаш, даже придвижването в натоварения градски трафик от стрес се превръща в удоволствие.
 
Може да спреш на слънчевата пейка в парка и да се полюбуваш на грейналото слънце или пеещите птици, да пийнеш кафе или просто да се зарееж в жужащия около теб трафик, все едно ти не си част от него.
 
През последните две години все повече оценяваме и търсим свободата си, свободата, която все повече ни отнемат. И колкото повече ни я отнемат от едно място, толкова повече я търсим и намираме в друго и винаги така е било и така ще бъде. И не, не ми е стресово да карам в натовареният софийски трафик, по-стресово ми е да съм затворен в тенекията наречена кола, изолиран от света, природата и себе си..

Вдъхновението, което някой е получил при съзерцанието на типичните действия, извършвани от тези ярко оцветени насекоми, които обичат да ни се показват върху цветята през пролетният сезон когато те резцъфтяват с характерната си красота, е причина за появата на испанската дума „mariposa” – пеперуда. Тази красота няма как да не се свърже и с Дева Мария, от където идва една част от произхода на думата...

прочети още
Specialized Rumor
14 януари 2024

Мечтата не Кети бе да кара най-невероятният велосипед през планините, сама! Но не просто някакъв велосипед, а вълшебен, който да може да я отведе далеч от скучното ежедневие. Мечтаеше си велосипеда й да я отведе на места, които никой преди това не е стъпвал. Представяше си че върти педалите по криволичещи пътеки, диша чистият планински въздух докато покорява величествените върхове на Блу Ридж...

прочети още
Гръмотевицата...
14 януари 2024

Навсякъде в планината, така немците са описали своят модел Thunder и наистина можем да се съгласим с тях, нали?

прочети още