Електрическият KTM

24 октомври 2021
Електрическият KTM
Вчера изпънах моя КТМ на Витоша и въпреки, че малко ме понаваля, останах доволен и много впечатлен от възможностите му. Изключих чип тунинга за да да пестя батерия и при среден режим на подпомагане компютърът изписа 60 километра - идеално, повече от достатъчно да стигна до Алеко и да се прибера.
Тръгнах от кв. Витоша, през Симеоново, за Драгалевци и оттам нагоре. Никакъв проблем за мощният Bosch мотор, но в началото на пътя трябваше да отключа предният амортисьор, защото павираният път нагоре много друсаше. Мислех, че ще има много трафик, но за късмет лошото време явно беше отказало много хора и пътят като цяло не бе натоварен.
Движех се със средна скорост около 15-20 км/ч и без да си давам много зор, за около 50-на минути бях горе. Полюбувах се малко на красивият есенен пейзаж, хапнах и обратно надолу. Прибрах се изморен и много доволен, а батерията изкара до края.
Това което ми дава електрическия велосипед е едно по-дълго и различно удоволствие и да, по-лесно е да минеш по-голямо разстояние, но това съвсем не означава, че не ми се изпомпиха краката та днес да имам мускулна треска.
Axess Debris
11 март 2023

Axess Debris е проектиран да осигури гладко и комфортно каране, независимо дали пътуваме до работа, обикаляме градските паркове или решим да покараме по някоя горска пътечка в планината...

прочети още

Харесвам детско-юношеските модели на немската Bulls, защото са оборудвани с всичко необходимо както за града, така и за туристически пътеки и паркове......

прочети още

Погледнат отдалеч, веднага се забелязва, че Merida Big Ninety Nine е върхов клас планински велосипед. Лисичата опашка, лого на американската компания известна с върховите си класове окачвания, в комбинация с японският Deore SLX скоростно-коменден сет и SLX хидравликите с 203 мм XTR ротори и педали комбиниращи удобството на педалната платформа и ефективната SPD система, са повече от достатъчни показатели за това.

прочети още