Електрическият KTM

24 октомври 2021
Електрическият KTM
Вчера изпънах моя КТМ на Витоша и въпреки, че малко ме понаваля, останах доволен и много впечатлен от възможностите му. Изключих чип тунинга за да да пестя батерия и при среден режим на подпомагане компютърът изписа 60 километра - идеално, повече от достатъчно да стигна до Алеко и да се прибера.
Тръгнах от кв. Витоша, през Симеоново, за Драгалевци и оттам нагоре. Никакъв проблем за мощният Bosch мотор, но в началото на пътя трябваше да отключа предният амортисьор, защото павираният път нагоре много друсаше. Мислех, че ще има много трафик, но за късмет лошото време явно беше отказало много хора и пътят като цяло не бе натоварен.
Движех се със средна скорост около 15-20 км/ч и без да си давам много зор, за около 50-на минути бях горе. Полюбувах се малко на красивият есенен пейзаж, хапнах и обратно надолу. Прибрах се изморен и много доволен, а батерията изкара до края.
Това което ми дава електрическия велосипед е едно по-дълго и различно удоволствие и да, по-лесно е да минеш по-голямо разстояние, но това съвсем не означава, че не ми се изпомпиха краката та днес да имам мускулна треска.

Вдъхновението, което някой е получил при съзерцанието на типичните действия, извършвани от тези ярко оцветени насекоми, които обичат да ни се показват върху цветята през пролетният сезон когато те резцъфтяват с характерната си красота, е причина за появата на испанската дума „mariposa” – пеперуда. Тази красота няма как да не се свърже и с Дева Мария, от където идва една част от произхода на думата...

прочети още
Specialized Rumor
14 януари 2024

Мечтата не Кети бе да кара най-невероятният велосипед през планините, сама! Но не просто някакъв велосипед, а вълшебен, който да може да я отведе далеч от скучното ежедневие. Мечтаеше си велосипеда й да я отведе на места, които никой преди това не е стъпвал. Представяше си че върти педалите по криволичещи пътеки, диша чистият планински въздух докато покорява величествените върхове на Блу Ридж...

прочети още
Гръмотевицата...
14 януари 2024

Навсякъде в планината, така немците са описали своят модел Thunder и наистина можем да се съгласим с тях, нали?

прочети още