Axess Debris

11 март 2023
Axess Debris
Axess Debris е проектиран да осигури гладко и комфортно каране, независимо дали пътуваме до работа, обикаляме градските паркове или решим да покараме по някоя горска пътечка в планината.
 
 
Балансираната му геометрия предразполага към комфортна стойка и умерени карания, а с дългото си междуосово разстояние и 29 цоловите гуми, велосипеда стои доста стабилен при преминаването през препятствия.
 
 
Олекотената алуминиева рамка е с модерно вътрешно окабеляване и с отвори за монтаж на практични аксесоари - калници, багажник, бидон за вода, с които лесно може да го превърнем в добър туристически велосипед или такъв за пътуване от вкъщи до работа.
 
 
100 милиметровият ход на окачването се регулира дистанционно, чрез удобен бутон на пръст разстояние до ръкохватката. Така лесно може да заключим амортисьора движейки се по твърда, асфалтова настилка за по-ниско съпротивление, както и да го отключим, ако кривнем от пътя и решим да изпробваме някоя горска пътечка.
 
 
24-те скорости осигуряват достатъчен диапазон от предавки за справянето с разнообразни терени, а хидравличните дискови спирачки ни дават доза сигурност при спирането във всякакви условия.
 
 
Харесват ми и хибридните Schwalbe Smar Sam гуми, които са еднакво добри на твърда, асфалтова настилка, заради плътните си централни зъби, както и по черни пътища, заради страничните си зъби.
 
 
Axess Debris е лесен за управление, непретенциозен и лесен за поддръжка велосипед, идеален за ежедневна употреба.
xess Debris, 29 цола, 24 скорости, хидравлични дискови спирачки.
 
 
Повече снимки, цена и техническо описание, може да намерите тук:
 
 
Приятен ден!

Вдъхновението, което някой е получил при съзерцанието на типичните действия, извършвани от тези ярко оцветени насекоми, които обичат да ни се показват върху цветята през пролетният сезон когато те резцъфтяват с характерната си красота, е причина за появата на испанската дума „mariposa” – пеперуда. Тази красота няма как да не се свърже и с Дева Мария, от където идва една част от произхода на думата...

прочети още
Specialized Rumor
14 януари 2024

Мечтата не Кети бе да кара най-невероятният велосипед през планините, сама! Но не просто някакъв велосипед, а вълшебен, който да може да я отведе далеч от скучното ежедневие. Мечтаеше си велосипеда й да я отведе на места, които никой преди това не е стъпвал. Представяше си че върти педалите по криволичещи пътеки, диша чистият планински въздух докато покорява величествените върхове на Блу Ридж...

прочети още
Гръмотевицата...
14 януари 2024

Навсякъде в планината, така немците са описали своят модел Thunder и наистина можем да се съгласим с тях, нали?

прочети още