Bergamont Evolve 84 Enduro

4 юли 2022
Bergamont Evolve 84 Enduro
Обърнатата спирачна арка е запазеният патент на Manitou, а в 32 милиметровите тръби имаме SPV (Stable Platform Valving) амортисьор, отдясно и въздух, отляво.
Всъщност това което ме впечатли най-много, когато го тествах, бе системата Infinite Travel. В лявата тръба на вилката има две въздушни камери. Натискаш лоста от кормилото и въздуха се премества от едната в другата камера, освобождаваш лоста и вилката остава в положението в което е поставена. В началото ми бе по-трудно да върна вилката от 75мм, най-ниското й положение, до 145мм, но към края на теста схванах какво да направя за да мога в движение да я разпъна в максимално положение.
Двойното Manitou окачване на тестваният от мен Bergamont Evolve 84:
дава едно много различно усещане преминавайки по неравен терен.
Интересното при тази бройка е и тунинга на скоростната система, който са му направили. XT дерайльора е удължен с допълнителна скоба, така че да може да качва безпроблемно веригата до най-голямото зъбно колело на 10 скоростната касета.
Вярно е, че на някой хора им се иска този велосипед да е с 29 цолови гуми, а не с 26, но като им кажа да подготвят едни 3000 лева за 29-тка с подобна окомплектовка и разговора секва.
На снимките може да видите какво се случва с амортисьора когато се натисне лостчето за управлението му от кормилото.
Приятни почивни дни приятели!

Вдъхновението, което някой е получил при съзерцанието на типичните действия, извършвани от тези ярко оцветени насекоми, които обичат да ни се показват върху цветята през пролетният сезон когато те резцъфтяват с характерната си красота, е причина за появата на испанската дума „mariposa” – пеперуда. Тази красота няма как да не се свърже и с Дева Мария, от където идва една част от произхода на думата...

прочети още
Specialized Rumor
14 януари 2024

Мечтата не Кети бе да кара най-невероятният велосипед през планините, сама! Но не просто някакъв велосипед, а вълшебен, който да може да я отведе далеч от скучното ежедневие. Мечтаеше си велосипеда й да я отведе на места, които никой преди това не е стъпвал. Представяше си че върти педалите по криволичещи пътеки, диша чистият планински въздух докато покорява величествените върхове на Блу Ридж...

прочети още
Гръмотевицата...
14 януари 2024

Навсякъде в планината, така немците са описали своят модел Thunder и наистина можем да се съгласим с тях, нали?

прочети още