Bergamont Evolve 84 Enduro

4 юли 2022
Bergamont Evolve 84 Enduro
Обърнатата спирачна арка е запазеният патент на Manitou, а в 32 милиметровите тръби имаме SPV (Stable Platform Valving) амортисьор, отдясно и въздух, отляво.
Всъщност това което ме впечатли най-много, когато го тествах, бе системата Infinite Travel. В лявата тръба на вилката има две въздушни камери. Натискаш лоста от кормилото и въздуха се премества от едната в другата камера, освобождаваш лоста и вилката остава в положението в което е поставена. В началото ми бе по-трудно да върна вилката от 75мм, най-ниското й положение, до 145мм, но към края на теста схванах какво да направя за да мога в движение да я разпъна в максимално положение.
Двойното Manitou окачване на тестваният от мен Bergamont Evolve 84:
дава едно много различно усещане преминавайки по неравен терен.
Интересното при тази бройка е и тунинга на скоростната система, който са му направили. XT дерайльора е удължен с допълнителна скоба, така че да може да качва безпроблемно веригата до най-голямото зъбно колело на 10 скоростната касета.
Вярно е, че на някой хора им се иска този велосипед да е с 29 цолови гуми, а не с 26, но като им кажа да подготвят едни 3000 лева за 29-тка с подобна окомплектовка и разговора секва.
На снимките може да видите какво се случва с амортисьора когато се натисне лостчето за управлението му от кормилото.
Приятни почивни дни приятели!
Stevens Izoard
26 ноември 2023

Кръстен на известният Col d'Izoard планински проход в Алпите, който е и част от престижното колоездачно състезание във Франция- Тур дьо Франсе, Izoard e тренировъчен велосипед, който се отличава с уверено управление, ниско тегло и доста мощност.

прочети още
Biomega New York City
26 ноември 2023

Как да не се радваш на работата си, като всеки ден срещаш нещо уникално...

прочети още