Bergamont E-Line C-XT GENT

9 юли 2022
Bergamont E-Line C-XT GENT

Харесвам пилотните модели, защото обикновено се раздават на максимум за тях и са винаги върхово окомплектовани. Така е немската Windora Sinus, така е и този електрически Bergamont.

 

Да се чуди човек за какво са го наблъскали от горе до долу с върховият планински сет на Shimano – Deore XT.
Двукомпонентни ротори с Deore XT хидравлика, все едно няма да го краш в града, а в планината? Че и бутон за дистанционно заключване на NCX вилката са му турили. Добре, че поне тя не е някой FOX, че щяха много да ме учудят тия немци. То вярно, че са искали да се изфукат, ама малко странно изглежда върхов планински сет на типичен градски велосипед с 1.5 широки Shwalbe Maraton гуми.

 


До сега не бях карал електрически велосипед с Bosch Classic електромотор. Със своята си 50Nm моментна сила електромотора не може да се сравни с Performance Line CX серията на Bosch, която започва от 65Nm, но пък е повече от достатъчен в града. Хубавото е, че по-ниската моментна сила на мотора го прави по-щадящ към батерията. Включих дисплея и на най-ниския режим на подпомагане на мотора изписа обхват 120 километра. Съмнява ме Power Pack 300 на Bosch да издържи 120 километра, въпреки, че мотора е с 3200км пробег, но със сигурност 90 ще изкара. Интересното при този мотор е, че двата най-мощни режима на подпомагане са с почти еднакъв обхват – около 50 километра. Примерно при 85nm Performance Line CX който карам с Power Pack 500 обхвата при най-мощният режим е едва 35 километра. От любопитство идните дни ще го покарам за да видя дали показанията на дисплея са точни.

 


Вероятно за да пестят енергията на батерията, осветителната система не е свързана към нея, а към предната Deore XT динамо-главина – немска му работа.

 


Малко дървено ми изглежда позицията на електромотора сравнен с по-новите модели, но пък като седиш на седалката ти е все тая какво те тегли напред : )

 


Ето линк към описанието и цената ми:
https://rmaniabikes.com/bg-product-details-36.html

Axess Debris
11 март 2023

Axess Debris е проектиран да осигури гладко и комфортно каране, независимо дали пътуваме до работа, обикаляме градските паркове или решим да покараме по някоя горска пътечка в планината...

прочети още

Харесвам детско-юношеските модели на немската Bulls, защото са оборудвани с всичко необходимо както за града, така и за туристически пътеки и паркове......

прочети още

Погледнат отдалеч, веднага се забелязва, че Merida Big Ninety Nine е върхов клас планински велосипед. Лисичата опашка, лого на американската компания известна с върховите си класове окачвания, в комбинация с японският Deore SLX скоростно-коменден сет и SLX хидравликите с 203 мм XTR ротори и педали комбиниращи удобството на педалната платформа и ефективната SPD система, са повече от достатъчни показатели за това.

прочети още