Bergamont E-Line C-XT GENT

9 юли 2022
Bergamont E-Line C-XT GENT

Харесвам пилотните модели, защото обикновено се раздават на максимум за тях и са винаги върхово окомплектовани. Така е немската Windora Sinus, така е и този електрически Bergamont.

 

Да се чуди човек за какво са го наблъскали от горе до долу с върховият планински сет на Shimano – Deore XT.
Двукомпонентни ротори с Deore XT хидравлика, все едно няма да го краш в града, а в планината? Че и бутон за дистанционно заключване на NCX вилката са му турили. Добре, че поне тя не е някой FOX, че щяха много да ме учудят тия немци. То вярно, че са искали да се изфукат, ама малко странно изглежда върхов планински сет на типичен градски велосипед с 1.5 широки Shwalbe Maraton гуми.

 


До сега не бях карал електрически велосипед с Bosch Classic електромотор. Със своята си 50Nm моментна сила електромотора не може да се сравни с Performance Line CX серията на Bosch, която започва от 65Nm, но пък е повече от достатъчен в града. Хубавото е, че по-ниската моментна сила на мотора го прави по-щадящ към батерията. Включих дисплея и на най-ниския режим на подпомагане на мотора изписа обхват 120 километра. Съмнява ме Power Pack 300 на Bosch да издържи 120 километра, въпреки, че мотора е с 3200км пробег, но със сигурност 90 ще изкара. Интересното при този мотор е, че двата най-мощни режима на подпомагане са с почти еднакъв обхват – около 50 километра. Примерно при 85nm Performance Line CX който карам с Power Pack 500 обхвата при най-мощният режим е едва 35 километра. От любопитство идните дни ще го покарам за да видя дали показанията на дисплея са точни.

 


Вероятно за да пестят енергията на батерията, осветителната система не е свързана към нея, а към предната Deore XT динамо-главина – немска му работа.

 


Малко дървено ми изглежда позицията на електромотора сравнен с по-новите модели, но пък като седиш на седалката ти е все тая какво те тегли напред : )

 


Ето линк към описанието и цената ми:
https://rmaniabikes.com/bg-product-details-36.html

Вдъхновението, което някой е получил при съзерцанието на типичните действия, извършвани от тези ярко оцветени насекоми, които обичат да ни се показват върху цветята през пролетният сезон когато те резцъфтяват с характерната си красота, е причина за появата на испанската дума „mariposa” – пеперуда. Тази красота няма как да не се свърже и с Дева Мария, от където идва една част от произхода на думата...

прочети още
Specialized Rumor
14 януари 2024

Мечтата не Кети бе да кара най-невероятният велосипед през планините, сама! Но не просто някакъв велосипед, а вълшебен, който да може да я отведе далеч от скучното ежедневие. Мечтаеше си велосипеда й да я отведе на места, които никой преди това не е стъпвал. Представяше си че върти педалите по криволичещи пътеки, диша чистият планински въздух докато покорява величествените върхове на Блу Ридж...

прочети още
Гръмотевицата...
14 януари 2024

Навсякъде в планината, така немците са описали своят модел Thunder и наистина можем да се съгласим с тях, нали?

прочети още